tisdag 2 augusti 2011

Mellandusch kanske hjälper

Det fick bli dubbelpass idag. En planeringsteknisk nödvändighet när gymmet har sommarglest med pump-pass och min mamma ska fylla och fira 75 år mot slutet av veckan.

Jag tänker mig en löpbandsstege följd av Body Pump. Jag tänker mig en dusch emellan. Och byte till fräscha kläder. För jag vet hur jag blir av ett intervallpass. Sjöblöt. Genomsvett. Att gymmet är sommarvarmt gör nog sitt till också.

Lite bakvänt känns det att krypa in på gymmet när sommarkvällen är ljum. Men en plan är en plan.

Tekniskt sett har jag gjort bättre löpbandspass. Jag är ovan vid detta gyms band (brukar mest använda ett på jobbets gym). Jag trycker bestämt på "quick start", joggar upp och sätter fart. 2-3-4-4-3-2 minuter med 1 minut gåvila.

På mitt jobbgym byter jag lätt hastighet. På bandet jag nu befinner mig på räcker det inte med att hålla fingret på "speed-knappen" för att snabbt öka eller minska hastigheten. Istället trycker jag frenetiskt, typ 100 tryck för att byta från 15 km/h till gånghastighet. Jag svär frustrerad. Damen som promenerar på bandet brevid tittar strängt åt mitt håll.

Mitt i den nästa sista intervallen stannar bandet av sig själv. Displayen upplyser mig om att min "workout" är "completed". Jag svär igen. F-n! Någon slags förinställd tid har stoppat mig. Jag startar om och gör klart.

Lång, lugn nedvarvning. Lite tid till eftersvettning, dusch och byte till fräscha kläder. Det hjälper sisådär. Jag går in i pump-salen med eftersvettfläckad tröja. Tänk att jag skäms för att vara svettig i den träningssalen. Egentligen är det ju löjligt. Men alla andra ser så fräscha ut. Body pump tycks vara för nyponrosiga kvinnor i snygga linnen och färgmatchade skor. Jag är inte nyponrosig. Bara rödmosig och okvinnligt svettfläckig. Men ganska vältränad är jag...

7 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Grr! Det där att bandet bara stoppar efter en viss tid (timme oftast) har jag varit emd om både en och två gånger. Skit. Men bra svettat hörru!

Ingmarie sa...

Fel, MYCKET vältränad är du! :-)Svettas på! Skit i nyponrosorna.

Lisa sa...

Jag håller med. Svettas och var stolt! På gymmet i västertorp verkar jag alltid svettas mest... Men jag har slutat bry mig:) (blir dock lite besvärad när jag ser svettspåren på stretchmattorna, men det är bara att torka, hehe...)

fitnesscoachen sa...

Haha, vem fan vill vara nyponrosig?? Jag vill vara vältränad! Bra kört!! :D

Johanna sa...

Båda de där löpbandsproblemen är jättejobbiga! Därför brukar jag köra ståvila på mina intervaller på band och helt enkelt hoppa av bandet då min intervall är slut. Sen brukar jag stänga av och börja om på nytt efter uppvärmningen om jag vet att passet blir längre än en timme (eller 12 km som jag också kan ställa in).

Erik sa...

Fan för löpband. ;-) Grymt vältränad menar du va.

anneliten sa...

Andréa, detta band måste ha varit inställt på 30 min. Irriterande! Maskinerna och alla deras funktioner har jag liksom inte tid med...

Ingmarie, vill inte alla vara nyponroser? ;-)

Lisa, du kanske kan komma till Huddingehallen så behöver jag inte känna mig så ensam som svettig kvinna.

Madde, vältränad är definitivt målet med träning - inte att se bra ut under tiden. Det vet jag ju. Men det känns ändå som om folk tycker jag är ofräsch.

Johanna, hoppa av vågar jag kaske, men inte hoppa på igen. Har åkt av ett löpband en gång. Kanske om mam drar ner farten ordentligt.

Erik, löpband är rätt bra när man kommer underfund med dem. Men jag vill ha det enkelt. Av/på, fort/sakta liksom. Inte en massa inställningar.