måndag 29 augusti 2011

SATS everywhere

Jag är kluven. Å ena sidan tycker jag att det är bra med konkurrens. Å andra sidan tycker jag att det är bra med konkurrens. Sats etablerar sig i Huddinge och konkurrerar med mitt gym. Det är bra om det leder till bättre utbud, generösare öppettider och prispress. Det är dåligt om mitt gym går omkull. Sats är överallt och snart kanske Sats tar över överallt. Blir det enda som finns. Utan konkurrens.

Mitt gym tillhör inte någon kedja. Det ligger i kommunens lokaler i Huddingehallen och heter helt enkelt "Huddingehallen". Inte så flashigt namn. Inte så flashigt inrett. Men med superduper jättebra instruktörer. Och klippkort. Klippkort passar en löpande gymperiodare bättre än Sats årslånga bindningstider.

Och av någon anledning tycker jag lite bättre om lillskuttverksamhet än om mega-kedjor.

Ändå. På lunchrasten möter jag tonårsdotter den äldre i Sats Huddinges nyinvigda foajé. Dottern vill ha årskort. Jag vill gärna att hon ska träna och skriver under autogiroblanketten. Lite senare kommer hon hem sprudlande av träningsglädje. Så fräscht! Stort och luftigt! Överflöd av träningsmaskiner! Massor av bra pass! Stackars Huddingehallen tänker jag.

3 kommentarer:

Lisa sa...

Jag tror (och hoppas!) att de överlever. De har något som sats saknar: simhall! Jag ser fram emot ett wetwestpass där snart:)

fitnesscoachen sa...

Ja, svårt det där. Konkurrens gör så alla höjer sig ett snäpp, men inte fasen vill man ju att den lilla ska bli utkonkurrerad av den stora, båda fyller ju en funktion för olika grupper!

anneliten sa...

Lisa, simhallen blir nog kvar. men jag undrar om gymmet verkligen klarar sig.

Madde, olika alternativ för olika smakinriktningar - det är viktigt. Kanske därför jag gillar lillepluttarna - de går (oftast) sina egna vägar.