lördag 8 oktober 2011

Ända mot ända

Ända mot ända kan ingenting hända. Men back-to-back är ultrornas nyckel till framgång. Att springa två långpass efter varandra för att träna kroppen i att fortsätta nöta. När den redan är trött.

Kanske kan man inte kalla mina 18.5 och 22.5 km dagarna efter varandra för back-to-back ur ett ultraperspektiv. Men det är ovanligt för att vara mig. Nästan en mara och nästan inom 24-timmarsspannet. Och underligt nog gick dagens pass lättare än gårdagens.

Jag är färdig med veckans träning. Trots att det bara är lördag. Det är också ovanligt för att vara mig. Brukar alltid ha någon restnotering till veckans sista dag. Jag kikar på tränare Nilssons plan för nästa vecka. Två kvalitetspass och så en tjuga och en tjugofemma. Tror inte jag gör distanspassen back-to-back. Jag är trots allt ingen ultra. Än.

4 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Bra jobbat där!! Snart är du ultra så det visslar om det :)

Lisa sa...

Oj, låter som ett tufft schema att hålla sig till! Vilket lopp är det som vankas, NYM? Marathonträning är tufft, både kvalitet och distans! Jag hade blivit skadad efter tre dagar:P

Anonym sa...

Har alltid velat testa back-to-back. Känns som ett trevligt sätt att samla ihop till en mara över helgen.
Två kvalitetspass och två långa pass? Hon tror allt på mycket distans din tränare. :-) Men som heltidsarbetade kan jag inte låta bli att fundera på hur man ska lyckas pussla in det på en vecka. Om man nu inte kan fredagsskolka.

anneliten sa...

Anna, vet faktiskt inte om jag vill bli ultra.

Lisa, New York vankas. Tre träningsveckor kvar.

Bureborn, ett av kvalitetspassen är "bara" en kuperad distans... Och jag tror inte Ingmarie tycker det är mycket. För mig är det på gränsen vad jag hinner och orkar och det är där jag vill vara.