torsdag 20 oktober 2011

Plastångest

Det finns en vattenflaska tänkt till träning. Med en liten avtagbar skål i botten att lägga nycklarna i. Så vansinnigt praktisk. Jag köper den inte.

Jag är på Tupperware-party. Praktiska tips haglar. Allt smart man kan göra bara man har några plastprylar. Säljaren berättar. Vi gäster späder på med våra egna kluriga tupperware-tricks. Plastångesten kryper lite i mig. Jag får liksom dåligt samvete för att jag inte är så praktisk som jag borde. För att jag inte sparar de där salladsbladen i en specialgjord burk som håller dem fräscha. Eller har ordning i skåpen med makaronerna i snygga (?) stapelbara plastbehållare.

Jag lämnar in en beställningslapp. Nästan 800 kronor. Plastångest av ekonomiskt slag. Är det verkligen värt det?

Men hur det än är så har jag många smarta Tupperware-grunkor och massor av praktiska tupperware-burkar. Grejor jag helst inte vill vara utan och som används nästan jämt. Tyvärr har jag också några som aldrig används.

Nåja, det är väldigt kul att fika hos min trevliga granne och att tjattra en stund med hennes väninnor. För av någon anledning är det bara kvinnor som köper praktiska plastprylar på party. Och får plastångest. Just plastångest vet jag ju inte om det är någon annan än jag som får förstås... Vi pratar inte om det.

5 kommentarer:

Snorkkis sa...

Det kanske är svårt att veta på förhand vilka grejer man kommer att använda och vilka man inte kommer att röra. Finns det ingen secondary marknad för plastgrejerna?

Annoula sa...

Hahaha... Ohhh! Jag skapar en massa behov på alla partyn där det säljs saker...

Anonym sa...

Åh vad jag känner igen detta! Massa pengar men också bra grejor (och några bra man inte använder...). Tack för en bra blogg med hög igenkänningsfaktor!
Gunilla

Unknown sa...

Haha kan tänka mig att köptvånget kryper en när praktiskaklubben har sammanträde =) Tyvärr blir jag aldrig bjuden men då plastångesten kröp på mig bara av detta inlägg så avstår jag för all framtid.

Peace Love och Löparskor!

anneliten sa...

Snorkkis, ja det är svårt. Men jag har lärt mig att jag oftast har mer nytta av vanliga burkar än de där superpraktiska grejorna. De senare blir liksom aldrig inkörda i mina vanor.

Annoula, jag tror man hetsar varann lite också - och det är väl det som är poängen gissar jag.

Gunilla, vi är några som åkt på en och annan plast-nit antar jag.

Jesper, jag tänkte nästan fixa ett TW-party dit jag bara bjuder in män - mest för att se hur säljaren (alltid en kvinna) lägger upp snacket. Lika praktiskt? Eller mer high tech?