måndag 23 januari 2012

Är jag botad?

Orka-Mera-Anna frestar med en bild på en semla (trots att inlägget handlar om att låta hälsosamma människor vara hälsosamma i fred).

Bild på semla. Jag tycker om semlor, men idag blir jag inte särskilt sugen. Och när jag tänker efter har jag inte blandat mitt godissubstitut goji-bär, valnötter och krossade kakaobönor på ganska många dagar. Fast jag får om jag vill.

Har jag inte längre något sockersug? Är jag botad? Troligen inte... Men ganska avvänjd i alla fall. Och det innan de obligatoriska (?) 21-dagar-för-ny-vana-att-få-fäste har passerat. Det känns skönt faktiskt. Fritt. Sockerfritt.

Dagens mellis. Vitaminboost av granatäpple, banan och kiwi till mig och till min förkylda dotter.

9 kommentarer:

Patric sa...

Det blir sushi på fredag! ;)

anneliten sa...

P, måste du avslöja mina laster offentligt ;-)

Suzan sa...

inne på dag 23 här o trots att det serverades semla här hemma var jag inte sugen :)

bureborn sa...

Oj, redan! Börjar misstänka att du inte var en så svårt missbrukare ändå. Med tanke på hur lindriga abstinensbesvären har varit, och att du klarat dig nästan helt utan antabus. :-)

fitnesscoachen sa...

Den där fruktmixen såg ju minst lika god ut som godis!

Västgötskan sa...

Jättebra jobbat! :-)

Jag skulle också behöva köra socker-detox eller nåt liknande... :-P

anneliten sa...

Suzan, visst känns det skönt!

Bureborn, kanske skriver jag inte om all agony...

Madde, den var jättegod! Granatäpple känns så fräscht!

Västgötskan, det är bara att sätta igång. Inga förberedelser behövs om man inte vill slänga ut allt sött för hela familjen. Så långt har inte jag gått.

Maria sa...

Tack för din kommentar på min blogg - du är alltid välkommen tillbaka :) Nej, inte blev jag stressad. Det var en kul grej och gästerna satt och drack gott och åt snacks.

Jag gillar också såna där fruktblandningar. Men en semla är ändå alltid en semla *ler stort* NÅN semla måste jag ha varje år. Men att helt vara utan... nää!

Lisa sa...

Härligt! Grattis, eller vad man nu ska säga:) jag håller nog med om att suget är i princip borta, och det är fantastiskt skönt att ha fått nya rutiner! (dvs att INTE äta glass och godis varje kväll) :)