torsdag 26 januari 2012

Hur kan DET vara jobbigt?

Jag börjar bli lite hemtam med CXworx nu. Det känns som min grej. Jag som har så sanslöst svårt att få till core-styrkan själv. Inte för att jag inte vet vad jag ska göra på egen hand - det vet jag. Men det blir inte av. CXworx blir av.

Jag tar ett orange och ett svart gummiband. Det svarta är hårdast och det behöver jag i ett par av övningarna men grejar inte i några av de andra. Och så en matta och en viktplatta. Ready steady go. Musiken på. Samma. Van.

Men det är Les Mills och Les Mills byter pass med viss frekvens. Det skulle ju bli dödens tråkigt annars. Carro byter ut två låtar idag. Tyvärr blir min favoritövning bortplockad. Den jag tyckte såg fånig och fånigt lätt ut första gången jag såg den. Hur kan DET vara jobbigt tänkte jag. Sedan kände jag var den tog.

Jag blundar och njuter av min favoritövning.

Min favoritövning. Gummibanden i kors och sedan traska i en fyrkant. Vänster fot bak, höger fot bak, vänster fot fram, höger fot fram. Många varv. Insprängt några sidolyft, en fot i taget. Det bränner i skinkan och på utsida höft. Precis vad jag behöver. Så när passet är slut lånar jag ett gummiband och traskar fyrkant och kickar sida - alldeles själv. Jag vet vad jag behöver.

5 kommentarer:

Ingmarie sa...

Bra tips! :-)

Lisa sa...

Hmmm, intressant! Jag har minsann sett de där banden på gymet men aldrig plockat upp dem. Tror nog att mina utsidor skulle behöva en ny övning:)

Suzan sa...

Nice, blir CX här i em också och så en svettig combat efter!

bureborn sa...

Bra övningstips! den där ska jag helt klart testa, för jag misstänker att mina höfter är klena. De orkar inte riktigt hålla styrsel på mina knän.

anneliten sa...

Ingmarie, tänk att jag kan ge dig tips!

Lisa, jag har ett hemma som jag aldrig rör...

Suzan, låter som en bra kombo. Combat har jag aldrig vågat mig på...

Bureborn, jag har konstaterat svaga höfter ändå slarvar jag. Utom just denna dag.