fredag 20 januari 2012

Höger och vänster

Min käre make brukar berätta för den som ids lyssna att jag är dålig på att skilja på höger och vänster. Jag säger höger när jag menar vänster och vice versa. Min egen uppfattning är att det händer, men väldigt väldigt sällan. Däremot tycker jag att det blir svårare och svårare att skilja på höger och vänsterpolitik, men det är en annan sak.

Jag tänker att jag ska vara lite brutal mot mina ben idag. Både höger och vänster.

Jag har lärt mig av min tränare att det är smart att träna ett ben i taget. Många är de som, liksom jag, är ojämnt starka. Då vill gärna det starkare benet ta över i övningen. Alltså är det bättre att belasta separat, men - och det här är viktigt, köra lika tungt för båda benen. Det svagare benet styr viktvalet. Förstås.

Flera av benmaskinerna är inte riktigt gjorda för att träna en kroppshalva. Jag sticker ut det vilande benet någonstans där det får plats. Kanske ser det lite lustigt ut och kanske är det min tur att bli iakttagen idag. Jag iakttar i alla fall mig själv och inser att vänster ben (jo jag kan skilja på dem) är betydligt svagare än höger och att skillnaden är större än jag trodde. Vilket antagligen betyder att jag borde köra ben-brutal lite oftare. För att jämna ut ojämnheten. Och för att snedbelastningsskador är lite onödigt att dra på sig.

5 kommentarer:

Sara sa...

Olika enbens är bra - fick nytt upplägg av min PT idag med många väldigt roliga varianter på enbensknäböj- nu ska jag rocka loss på gymmet. Både med höger och vänster. Jag är (också) kass på höger och vänster, men jag märker vilket för vänster ben är värdelöst. Det kommer bli svårt för mig sen när båda ben är lika starka... :)

Ingmarie sa...

Benböj på ett ben utan maskiner är en annan utmaning. Och ytterligare en utmaning har du hos mig. :-)

Lisa sa...

Enbensträning är bäst! Däremot är det verkligen olika hur väl maskinerna funkar för sådan träning... Är det huddingehallen du varit i och stuckit ut benet? :) Jag vill själ minnas att bensparken där var rätt svår att vila ena benet i!

Lisa sa...

Enbensträning är bäst! Däremot är det verkligen olika hur väl maskinerna funkar för sådan träning... Är det huddingehallen du varit i och stuckit ut benet? :) Jag vill själ minnas att bensparken där var rätt svår att vila ena benet i!

anneliten sa...

Sara, jag har en leverfläck på vänster handled, den har hjälpt mig många gånger :-)

Ingmarie, det måste jag prova.

Lisa, nej jag gjorde en sista sväng på Huddinge sjukhus gym där jag har träningskort via jobbet. Men eftersom jag inte längre har jobbet så... Funderar återigen på om SATS är värt pengarna. För Huddingehallens maskiner känns rätt "B".