söndag 1 januari 2012

Summera och minnas

Man kan summera löparåret i siffror.

220 löpta mil och 190 timmar har jag loggat i min träningsdagbok. Till det 85 timmar alternativ träning. Några få mellanveckor hamnar utanför bokföringen. Marginellt i sammanhanget.

Man kan summera löparåret i minnesbilder.

Jag tänker på när jag traskar från målgången på Stockholms stadion mot Östermalms IP. Småpratandes med Lennart. Endorfinhöga är vi. Vi har båda missat 200 minutersgränsen med ganska liten marginal men är ändå nöjda över ett väl genomfört Stockholm marathon 2011.

Jag tänker på när jag svänger ner från Queensborough bridge och möter publikjublet på Manhattan. Och på när jag väl hemma på hotellet får en chokladkaka i present av min alldeles egna hejarklack. Döttrar och man som gjort sitt bästa för att överrösta den amerikanska publiken men som jag lyckades missa två gånger under loppet. Mitt första och kanske enda New York Marathon är ett lopp jag kommer att minnas så länge jag minns något alls.

Jag tänker på en halvmara under klarblå himmel längs en vacker svensk sydkust, med löpartalangen Sara som småskadad springer om mig, går en bit och springer om mig igen med sitt lätta steg. Och på nedjoggen tillsammans med segraren i damklassen - min tränare och vän Ingmarie. Och på middagen efteråt, med härliga skånska bloggvänner.

Jag tänker på träningspass i sol, regn och snö. I långsamt tempo, i tröskelfart eller så fort det bara går. Med fjäderlätta eller blytunga ben.

Tack kroppen för alla löpta meter 2011! De som, vare sig de noteras i träningsdagboken eller ej, gör mig så väl och som skapar minnen.

6 kommentarer:

Lennart sa...

Du skriver så vakert och oj vad jag kan relatera till dina minnen. Jag kommer så väl ihåg promenaden ner till Östermalms IP.

2010 när jag sprang NYCM kommer jag också så väl ihåg när jag svänger ner från Queensborough bridge till 1:st avenue. Jag tror jag förstår precis hur du upplevde den stunden 2011.

Hoppas att du ser fram mot 2012 precis lika mycket som jag gör.

Lisa sa...

Härliga löparminnen! Gott nytt år:)

Staffan sa...

Visst skapar löpningen härliga minnesbilder spm man sedan bär med sig som frusna ögonblick!? Imponerande mängd träning, ite minst antalet anlernativ-timmar, de är inte många i min bok, tio på sin höjd. God fortsättning!

Fitnesscoachen sa...

Tänk vad fantastiskt att samla alla dessa minnen, vilken ynnest det är att få vara löpare och skapa minnen för livet i sina löparskor, kors och tvärs över jordklotet!

Snorkkis sa...

Vackra minnen. Tänk vad kroppen och löpningen bjuder på i form av upplevelser. Och som stöd för att minnas alla stunder tycker jag bloggen är oslagbar! Gott nytt 2012!

Anonym sa...

Vilka vackra härlig minnen! Gott nytt träningsår!