lördag 28 juli 2012

I Monterey

Jag vaknar före familjen. Morgonpigg är jag alltid. Nu, med lite jet-lag, är det extra svårt to sleep in. I alla fall för mig. De andra tycks kunna. Jag smyger upp och drar på mig träningskläder i hotellrumsmörkret.

Vi kom sent igår kväll. Jag vet inte hur det ser ut omkring hotellet, men jag vet var fitness center ligger. Och jag vet var jag kan hänga upp TRXen jag köpte åt min man i födelsedagspresent. Nåja, han packade ner utan att jag tvingade honom och det gör väl inget om jag lånar lite...

Jag börjar på löpbandet. Jag börjar lugnt. Det är trots allt före frukost. Tänker mig en fartökning. Eight miles/hour får det bli. Om min huvudräkning är som den ska är det knappt 13 km/h. I en kvart håller jag den.

Medan jag springer där på bandet inser jag var jag har fått min definition av jogging ifrån. Och varför jag snabbt rättar vem som än må påstå att jag joggar. Jag springer. Jag joggar inte! Min definition kommer kanske från amerikanska löpband. Knappen "jog" ger en hastighet på 4 miles/hour - det är 6.4 km/h. Över 9 min/km. Enligt den definitionen joggar jag sällan. Inte ens i den värsta terrängen i skogen.

Som tur är har löpbandet mer finliriga knappar än "walk", "jog" eller "run".


Nästa anhalt. Hotellet har en TRX Training Zone. Utomhus, vid tennisbanorna, sitter fästen i ett tak. Jag hakar i och kör en stund. En morgonstund.


Det är inte riktigt väder för stranden. Det blir ett besök i Montereys fantastiska akvarium istället. Imorgon hoppas jag på stranden. För morgonjogg och solbad. Men hur var det nu igen - jag joggar ju inte...

5 kommentarer:

Lisa sa...

Verkar som att din träning går bra i alla fall:) Personligem är min TRX ytterst ouppackad. Ingenstans att hänga den, myggor överallt. Haha...

Västgötskan sa...

Herregud, då joggar ju inte ens jag! Haha! Tack för den nyheten. :-D

Ingmarie sa...

Njut av fina Monterey och ha skoj på träningscentret!

bureborn sa...

Bästa typen av semestermorgon! Ha en fortsatt härlig resa!

anneliten sa...

Lisa, inge TRX zone hos mormor?

Västgötskan, nej jag tror det är riktigt svårt att jogga med den definitionen :-)

Ingmarie, tycker inte det är så fint. Kanske är det vädret som förstör. Typ 15 grader och molnigt. Som det brukar enligt hotellpersonalen :-)

Bureborn, ja det är underbart att starta med träning och sedan äta en rejäl frukost.