torsdag 9 augusti 2012

Trötta fötter

Egentligen vill jag skrika rakt ut. Jag är så trött på mina fötter. Sen tänker jag om. Jag ska inte vara arg på fötterna för att de gnäller lite. De har varit ognälliga i ganska många år. Burit mig många löpsteg och andra steg. Så de är nog bara lite trötta. De behöver nog bara lite tender love and caring.

Men det är klart att jag känner liiite frustration när jag med en nyläkt plantar-fascia i höger fot nu börjar känna av vänster häl. Precis vid hälsenans fäste. I varje steg är jag medveten om hälen. Inte ont-ont (begrepp lånat av Ingmarie). Men tillräckligt mycket obehag för att steget ska bli lite stappligt. Inte helt avslappnat och inte hundra procent naturligt.

Alltsedan kinesiologbesöket i början på sommaren - hos Danne (guru lånad av Ingmarie), har jag varit medveten om att mina fotleder är stela. Jag känner det så tydligt nu. Innan besöket kände jag det inte alls. Underligt att man kan trycka undan så. Låta bli att känna.

Jag tror de kan höra ihop - stelheten i fotlederna och bekymren med fötterna. Så vad göra åt saken? Jag tror det får bli ett nytt besök hos gurun.

9 kommentarer:

fitnesscoachen sa...

Usch då. Men är inte det där typsikt, först får man ont på ett ställe och då kompenserar kroppen snett så man får ont på ett annat ställe... Hoppas gurun kan hjälpa!

Lisa sa...

Strectha för allt vad senorna håller... Jag har haft asmkt problem med både plantar fascian och hälen på sistone, (tror att det är pga ökad mängd cykelträning) och det brukar hjälpa med hård massage och stretch ständigt...

bureborn sa...

Åh nej! Så förbaskat typiskt.
Känner du bara av hälen/senan när du springer eller annars också. Stelhet på morgonen till exmepel?

Erik sa...

Vill skriva så mycket om kroppen och skador och annat men det blir bara neg och det är ingen betjänt av. Alltså skickar jag en :-)) i stället.

Löpning & Livet sa...

Satans trist! :( Håller verkligen tummarna för att du och den där gurun kan göra fötterna glada igen!

Daniel sa...

Ajaj! Hoppas på bättring fort! Springer du i Newtons nu?

Hobbydoc sa...

Troligen ärrvävnad i vaderna som försvagar musklerna så att fötterna får ta smällen. Tvärfriktionsmassage eller ännu hellre stötvåg på M.Soleus kan vara lösningen.

anneliten sa...

Madde, Ja typiskt är det nog.

Lisa, jag stretchar - men vet nog inte riktigt hur jag ska stretcha fotlederna just. Det är ben ivägen enligt gurun.

Bureborn, är inte säker på att det är hälsenan (det har jag ju dragits med tidigare). Känns mer på sidan av senan.

Erik, :-))

Andréa, tyvärr känns det som fötterna är gamla helt enkelt.

Daniel, jag nästan bara Newtons - kan det vara skorna som är boven :-)

Hobbydoc, njae. Har varit hos en del experter i min dar och tror mer på att det är något fel i mina fötter. Rent anatomiskt ligger något fotben tydligen lite underligt.

Daniel sa...

Har inte ens susning om det är skorna? Newton brukar mest ge problem med vaderna i början och brukar vara skonsamma mot fötterna. Fråga Ingmarie till exempel ;)