fredag 26 september 2014

Måste påminna mig

Jag gillar höst. Jag GILLAR höst! Jag gillar väl höst...

Det verkar som om jag har glömt att jag tycker om att springa i höstluft. Det verkar som om jag har glömt att det inte gör så mycket om det regnar lite. Eller blåser.

Idag i Stuvsta börjar dagen som den vackraste av höstdagar. Jag jobbar hemifrån. Bestämmer mig för att klockan tre - då ska jag släppa tangenterna och springa. Jag ser framför mig ett härligt pass runt sjön. I höstsol.

När klockan väl är tre blåser det. Och ser ut som om det tänker börja regna vilken sekund som helst. Solen är någon annanstans. Jag tittar ut genom fönstret och påminner mig om att det alltid ser värre ut inifrån. Jag bestämmer mig för lite intervaller i skogen i stället för långspring runt sjön. Gömma mig bland träden och undvika den värsta blåsten.

Visst har jag fattat att det har regnat rätt mycket på senaste tiden. Men jag anade inte att stigen jag valt mer skulle likna en bäck. I alla fall bitvis. Intervallerna omvandlades till påtvingad fartlek. Av modellen "spring på när du kan, annars inte".Men det är klart att det var skönt. Det är ju höst. Jag gillar höst.

3 kommentarer:

Ingmarie sa...

Ja det gör du och du kan springa! :-)

Lisa sa...

Ett väl upprepat mantra! Jag ska försöka mig på lite "jag gillar höst" härborta också, trots att denna höst den senaste veckan behandlat mig rätt så halvtaskigt måste jag säga. Hehe.
Kram!

anneliten sa...

Ingmarie, ja jag gör visst det ;-)

Lisa, är du fortfarande krasslig stackare?