måndag 17 januari 2011

Live

Närvaro. Fokus. Inspiration. Personlig guidning. Nästan allt med yogan är bättre live. Min ganska nyinköpta yoga-DVD ersätter inte. Den får istället komplettera de veckor jag missar min yoga-kurs. Live-versionen.

Min andra termin som fortsättnings-yogare började idag. En joggare kan dra mycket nytta av att vara yogare. Så känns det i alla fall. Men det känns inte riktigt så "själsligt" som Miss Agda beskriver. Kanske beror det på att det trots allt är en kurs. I en vanlig sal utan tända ljus. På mattor som inte är yogamattor och som osar svett efter det föregående box-passet. Underbart skönt är det i alla fall.

Men nästa gång tar jag nog med egen yogamatta.

12 kommentarer:

Träningsglädje sa...

jag håller med. man behöver allt det där "runt omkring" också. och med det menar jag inte dammråttorna man ser under sin egen soffa...

Ingmarie sa...

Jag tror alla upplever det olika. Och det viktigaste är ju att du tycker om det!

Miss Agda sa...

För en 100% lyckad yogaupplevelse behövs en lokal som andas lugn och lycka och "mysighet". Så att man liksom känner av stämningen så fort man kliver in i rummet. Men jag kör också yoga hemma, det är inte samma sak, men mycket bättre än ingen yoga!

Löpning & Livet sa...

Yogare och joggare hör definitivt ihop! :)

Anonym sa...

Träning hemma, det är minsann en riktig utmaning. Jag har aldrig lyckats bita i, ett par-tre gånger, sen är det kört. Till och med jaga dammråttor kan plötsligt kännas mer lockande än att ta fram gymbollen.
Om du har ngt tips för hur man upprätthåller självdisciplinen får du gärna avslöja det!

jona sa...

ahhh... en yoga -joggare, vad mysigt, 15 min hemma/dag ger multimer effekt än 1 timme hos en lärare och det hjälper inte med stearinljus och lullull, utan är ett disciplinerat arbete mot förhöjt medvetande, precis som att kapa tider på milen :o)

Patric sa...

"Live is life"

anneliten sa...

Träningsglädje, jag skulle vilja gå till en riktig studio någon gång - för att känna atmosfären. men jag känner mig alltför mycket som nybörjare och löparstel för det.

Ingmarie, och du verkar ha hittat yogan ordentligt - i Jona!

Miss Agda, Yoga hemma funkar bättre för mig än styrka hemma tror jag. Men jag tror inte att jag egentligen tycker att yoga är riktig träning (nu får jag väl stryk).

Andréa, visst är det så - yoga sträcker ut stela löparmuskler på ett bra sätt. och lär mig andas mer effektivt tror jag.

Bureborn, nä tyvärr - inget tips. Jag kan inte heller. Yoga typ varannan månad hemma räknas nog inte som regelbundet trots regelbundenhet.

P, you are Live in my Life - and I am happy!

Andreas sa...

Lustigt med yoga, men av alla träningsformer jag provade på träningslägret i Portugal i höstas var det just yoga, ett nybörjaspass till råga på allt, som var det svåraste och jobbigaste. Min kropp är kanske inte så yoga-kompatibel helt enkelt. Kände du så i början också?

anneliten sa...

Jona, Vad ska jag göra de där 15 minuterna? Jag tycker det är svårt att veta vad som är bra för vad. men man kanske inte ska tänka s mycket - det kanske är det som är grejen.

Andreas, jag tycker det är jättesvårt med Yoga fortfarande. Vissa saker grejar jag andra inte. Och min självbild är kvar i min tid som 15-årig gymnast...

Miss Agda sa...

Ang "yoga är inte riktig träning": Nej, du får inte stryk :) Jag tycker att yoga är bra kompletterande träning, jag skulle inte BARA yoga men jag yogar gärna ofta, springer lite, gymmar lite, simmar lite... då blir det super och yogan har en viktig roll i helheten! Jag var på 2 power yoga pass söndag, måndag och det var riktiga genomkörare. Fick ordentlig träningsvärk i bröstrygg och axlar, mer än jag brukar få när jag gymmat efter en paus!

anneliten sa...

Miss Agda, jag får också träningsvärk av Yoga. och det på ställen där jag knappt trodde det fanns några muskler ;-) Typ på sidan av bröstkorgen.