lördag 15 januari 2011

Utan Newton

Fredag kväll amerikansk tid. Traffic jam. Vägen från Worcester (eller Wooster som New Engländarna säger) till Logan airport i Boston är igenkorkad big time. Minutrarna tickar. Bilkön rör sig knappt framåt. Vi börjar förbereda oss på att missa planet. På att bli fast i Boston. Bra, tänker jag - då kan jag kanske köpa ett par Newtonskor i alla fall. De där revolutionerande löparskorna som Daniel talat sig varm för länge och som Ingmarie störtförälskat sig i.

Hela resan har jag tjatat om Newton. M och L, mitt resesällskap, lyssnar förstrött och återgår till sin diskussion om huruvida M ska köpa en iPad eller inte. L kan inte leva utan sin. Som ett exempel på nödvändigheten i att ha just den prylen söker L med dess hjälp snabbt upp närmaste Newton-återförsäljare och beräknar restiden. Två timmars bilresa från utkanten av Philadelphia, där vi just då befinner oss. Två timmar enkel väg. Till och med jag ser det orimliga i den resan.

Äntligen framme på flygplatsen. Incheckningsdesken är fortfarande öppen trots sen timme. Vi tar oss snabbt igenom security. Med "virtual strip" och allt. Tur att man tränar ;-) Vi hinner till gaten.

Det känns trots allt skönast att komma hem. Newtonskorna får vänta till en annan resa.

8 kommentarer:

Fit-Eva sa...

Newton är bäst - började springa i dem 2008 och har många andra märken oxå men de är nummer ett!
Synd att du inte fick med dig några, men de går att köpa på nätet :-)

anneliten sa...

Eva, så du är också frälst! Nätköp i all ära, men jag vill helst prova skorna. Det är ju rätt mycket pengar det handlar om.

Fit-Eva sa...

Jepp, jag är Newton frälst :-)
Köpte faktiskt mina första över nätet på vinst och förlust. De var vädigt hjälpsamma för att man skulle hitta rätt modell och storlek.
Löplabbet Norge har dem om du har vägarna förbi tex Oslo. Sen finns de i Danmark och Tyskland i flera affärer. Det bara vi här i Sverige som inte har dem :-( Men vid frågan om detta till dem så svarar de att de håller på att sluta ett avtal med en stor sportkedja (Löplabbet?) - vi får vänta och se...

Katarina M-I sa...

Löpresa till Oslo?
DET är en grym löpstad. Trikken upp till Frognerseteren, spring via Kjennungstua (kaffe i kopparkittel och hembakt blåbärsmuffins) till Sognsvann där du tar trikken tillbaka till stan´.
Och så får du prova och köpa dina Newton!!

Ingmarie sa...

En nog så bra anledning till att åka tillbaks! Eller så får vi göra en Danmarksresa när vi ska ner till Skåneland. .-)

Daniel sa...

Om du har storlek 38 så har jag ett par dam-Newtons med proneringsstöd som du kan få testa när du kommer ner till Skåneland.

anneliten sa...

Eva, jag har själv försökt bearbeta Runners store att ta in skorna - mycket ljumt gensvar där.

Katarina, då får du nog följa med som guide.

Ingmarie, i november ska jag. Har anmält mig nu... Skrev 3.20 som förväntad tid...

Daniel, mer åt 36-hållet... Din fru vande sig aldrig alltså? Det gör mig lite fundersam om jag verkligen ska.

Daniel sa...

Hon springer inte alls just nu men har inte gett upp hoppet om skorna än. ;) Det går kanske att dra åt 38:orna lite så du får känna lite på dom när du kommer ner?