söndag 23 januari 2011

Mellanmjölksvit vecka

Söndagar är summeringsdagar. Och planeringsdagar för kommande vecka. Förra söndagen orkade jag inte planera. Anspänd inför arbetsprestation och med väldigt lite mental kraft över. Jag bestämde mig för att ta en mellanmjölksvecka.

Mellanmjölkspass är sådana pass som är varken eller. Vem som hittat på definitionen vet jag inte. Kanske finurliga Snorkkis?

När jag nu summerar veckan landar jag trots allt på en hyfsad kilometersiffra - för att vara jag. Precis över 5-milsstrecket. Alla kilometrarna i ungefär samma tempo oavsett löpbandsnötande, transportlöpning, distans utomhus eller långpass. Sann mellanmjölk hela veckan.

Enbart mellanmjölk bygger inte starka löpare. Nästa vecka är planerad och innehåller både tröskelträning och backe.

11 kommentarer:

Sara sa...

Lite mellanmjölk kan vara nödvändigt (och ganska skönt ibland) för att få livet att gå ihop. Och nu kan du koncentrera dig på att kicka trösklarnas och backarnas asses ;)

Fitnesscoachen sa...

Åh vad jag längtar tills jag kan summera 50 km på en vecka igen! Njut, mellanmjölk är det bästa vi löpare har. Inte för jobbigt, inte för snabbt, inte för hårt, bara lagom. Oftast är det då endorfinerna flödar som bäst. :)

Anonym sa...

Mellanmjölk är man väl värd ibland. Och fem mil mellanmjölk ska aldrig undervärderas!
Vad är en tung vecka - gammaldags mjölk, eller standard?

Patric sa...

Min kilometersträcka blev noll den här veckan, liksom föregående vecka samt veckan innan det... När bara förkylningen passerat ska det bli andra löparbullar av!

LOPARJANNE sa...

Låter bra att du spetsar mjölken med lite syra... Men visst är det skönt ibland att bara köra på i mellanmjölkens anda... Mjölksyra varje vecka kan vara jobbigt!

Ingmarie sa...

Bra jobbat! Då blir det röd mjölk denna veckan? :-)

Staffan sa...

Jag hade inte planerat att blogga igår kväll men det här inlägget fick mig att fundera över min vecka och slutsatsen blev att den landade någonstans mellan standardmjölk och mellangrädde, trots färre löpta kilometer än dig!

Bra jobbat, 50km-veckor NU, hur bra ska det då inte bli framåt våren? Det lovar gott inför maran!!! Sub 3:25 kanske?

Lotta sa...

Allt är ju relativt och för någon (läs jag) som inte tagit ett löpsteg på 2,5 vecka pga ett knä som bråkar, så låter 50 k fantastiskt. Lite mellanmjölk ibland är nog bara bra så kan det bli grädde eller filmjölk en annan vecka! ;)

Erik sa...

Fem mil är bra. Själv är jag nöjd med drygt en. Allting är relativt, så även löpmängden per vecka.

Sofie RW sa...

Kan inte ta åt mig äran för mellanmjölksformuleringen, men det är ett ord som på nåt sätt kommit in i vokabulären sedan jag flyttade till Sverige :)

Om Nilsson säger att det blir rödmjölk denna vecka - blir det då grädde nästa (eller glass?)

anneliten sa...

Sara, visste inte att trösklar hade en bakdel - men klart den ska kickas!

Fitnesscoachen, du har så rätt i att man ska njuta av att kunna - har varit i skadeträsket mer än en gång. Ändå tar man saker för givet...

Patric, I whish I could help!

Janne, surmjölk ska det bli!

Ingmarie, Nä surmjölk ska det bli - alldeles full med mjölksyra.

Staffan, så frustrerande, men jag kan inte öppna ditt inlägg!

Lotta, lider med dig - vet hur det känns med krångliga knän. Men vet också att åtminstone jag blev bra.

Erik, allt är relativt. jag har snittat ungefär 4 mil ett tag nu, så fem är bra. Men lite efter förra årets dos ligger jag.

Sofie, glass blir det. Men inte som underlag.