torsdag 20 januari 2011

Passande skor

I valet och kvalet. Vilka skor ska jag välja? Är det mest is eller mest asfalt? Jag tar det säkra före det osäkra och tar icebugsen till jobbet.

Länge sedan jag transportlöpte. Länge sedan jag ställde en väska med kontorskläder på mitt rum. Inför ett snorkkande som inte blev av. Men jag är hyfsat säker på att allt jag behöver finns där.

Jag ångrar ganska snart mitt skoval. Det finns asfaltssträngar mest överallt och bara korta sekvenser av cykelbanebred is. Icebugs i all ära, men känslan på asfalt är inte densamma som i vanliga löparskor. Nu söker jag mig till isen istället.

En tanke slår mig. Har jag några passande skor på jobbet? Den väntande outfiten är visserligen en byxvariant men att gå runt i icebugsen inne är nog inte så lyckat.

Jodå, jag hittar ett par passande svarta högklackade, ankelhöga stövlar i ett hörn.

När jag byter om för att vända hem inser jag att jag glömt bugsen i gymmets omklädningsrum. I löpartights och mina korta stövlar smyger jag genom korridorerna. Skorna passar inte så jättebra till träningskläder.

På hemvägen är jag tvärtom glad för morgonens skoval. Dubbade skor passar bra när ett tunt lager snö har lagt sig över cykelbanan och gjort isfläckarna så där lömskt osynliga.

5 kommentarer:

Miss Agda sa...

Precis samma har hänt mig: Skulle springa (det var löpningens dag förra året, för exakt ett år sedan blir det ju!) efter jobbet och gick ner till gymet för att byta om. Man går då genom olika byggnader och en liten bit på gatan mitt i City. Väl ombytt märkte jag att löparskorna var kvar uppe på kontoret. Kombinationen reflexväst, löpartights och högklackat kan ha fått de förbipasserande fundera på huruvida jag egentligen hade koll på löpning eller inte när jag gick hela vägen tillbaks för att hämta löparskorna :)

anneliten sa...

Lite roligt får man bjuda sina medmänniskor på...

Carina sa...

Jag gjorde också ett felval av skor igår, fast helt åt andra hållet. Jag sprang iväg på ett snabbdistanspass odubbat och det visade sig vara rena isgatan hela rundan... det gick fast det blev en rätt stel löpstil :)

anneliten sa...

Carina, det valet är nästan värre och det var därför jag tog det äkra före det osäkra. Stor skaderisk både akut och av onaturlig löpstil när det är isigt.

Sofie RW sa...

Löpartights och stövlar... får väl vilken manlig kollega som helst att börja dregla; fast det kanske man inte vill att ska ske ;) . Det var ju bra att du inte behövde springa hem i stövlarna!