onsdag 5 oktober 2011

Utsikter

Egentligen springer jag helst ute. Där utsikten är natur.

Ibland funkar inne bättre. Som idag. Utsikt över träningsmaskiner och över folk.

Tuppar överallt. Med breda axlar och brett bälte i midjan. Bältet är till för något tror jag. Ett skydd för ryggen kanske? Eller är det för syns skull? Axlarna ser liksom bredare ut mot åtdragen midja.

En av tupparna slår sig själv med knytnäven i magen innan han gör ett tungt marklyft.

Två kvinnor gör underliga stretchövningar. Liggandes på rygg drar de benen över huvudet i en slags liggande split. Tre män tittar på i smyg. De ser inte att jag ser att de tittar.

En man ler mot mig där jag varvar ner efter min intervallstege. När jag så småningom tittar mig i spegeln förstår jag varför. Panda-svarta ringar av mascara runt båda ögonen. Till "Lotta-på-Bråkmakargatan"-looken med hårspänne i sidoluggen. Insikt. Jag är någon annans utsikt. Och jag ser rätt lustig ut.

10 kommentarer:

Anna sa...

Ha ha ha, den var bra! Och visst är det så i ett gym. Mycket span och iakttagelse. Du har fångat det på oricken. Fast det är gött att drämma till med en tuff intervallstege mitt framför nosen på de frustande halvfeta kroppsbyggarna.

Löpning & Livet sa...

Fördelen med att springa inne är att det (ibland) finns underhållning att kolla på :)

Anonym sa...

*skrattar*
Oj, oj! Det har jag aldrig tänkt på; att andra tittar på mig som jag tittar på dem. Hjälp!

Sara sa...

Jag är ganska van att bli uttittad när jag håller på med min skumma övingar på gymmet. Det är liksom inte varje dag någon står uppflugen på en balansboll och gör knäböj, eller envisas med att försoka lära sig stå på huvudet. Men de får gärna titta, för jag gillar ju också att titta på alla andra :)

P sa...

Bra bloggat! :)

Lisa sa...

Hehe, ja någonting måste man ju titta på där i gymmet!

Ingmarie sa...

haha! Jag tror dock han tittade på dig och log för att han var impad och du söt. Läste på Annas blogg. Nu får du berätta hur dina tankar går!

felicia sa...

hahahah!!
tyckte likadant när jag då och då gick till gymmet för typ 2 år sen.. Men nu myser jag runt där inne och ser charmen med det hela :D

anneliten sa...

Anna, ja mycket span. och nästan lite flirtande också.

Andréa, ja människorna är bättre än TVn som står på på mitt gym - utan ljudmöjlighet (inga lurar eller så). Den är trist.

Bureborn, vore väl rätt trist att vara så blek att ingen tittar :-)

Sara, balansbollövningen låte så imponerande så jag anar storpublik.

P, thanks!

Lisa, folket är roligare än maskinena.

Ingmarie, samma tankar som förr. Indienvarianten.

Felicia, jag har inget emot tuppar. Inte hönor heller.

fisken sa...

Ha.ha ha! Ja nog får man bjuda lite på sig själv allt! Om snygga tjejer börjar att kolla på mig på gymmet är jag alltid orolig att det skall bero på att jag spillt ur vattenflaskan i skrevet