torsdag 19 januari 2012

Iakttagelser i gymmet

Det är lite småtrist att springa på löpband. Men vill man undvika att kyla ner de irriterade luftvägarna så är gymmet alternativet. Tur att det finns udda fåglar att studera.

Idag studerar jag mannen på löpbandet bredvid. Han sneglar på min hastighetsinställning - jag är mitt i en 25-minuterströskel, sedan kör han - pang bom rakt på utan uppvärmning. Jag vet inte om hans hastighetsinställning påverkas av min. Men den är definitivt snabbare än han borde tänker jag. Han springer 10-15 steg. Sedan springer han trettio till hängandes i armarna på de där sidorelingarna som jag egentligen inte fattar vad de är till för. 10-15 steg normalt och sedan dubbelt så många hängandes. Om och om igen.

När jag kliver av stiger en annan man fram till mig. För honom är jag kanske en udda fågel. Han har i alla fall iakttagit mig. "Du måste ha sprungit minst en timme" säger han. Riktigt så länge var det inte. "Hur orkar du - jag orkar bara 10-15 minuter" fortsätter han. Jag tar tillfället i akt och förklarar att han säkert också klarar en timme, om inte nu så snart, om han drar ner tempot ordentligt och kanske varvar med gång till att börja med. Att gå ut för hårt eller springa fortare än man egentligen är tränad för är ingen bra strategi och inte ett dugg coolt i mina fågelskådarögon.

7 kommentarer:

Sara sa...

Instämmer! Mer coolt att inse sin nivå och träna efter den, och inte för att mäta sig med andra.

Ingmarie sa...

Är det månne typiskt manligt?

Löpning & Livet sa...

Haha sådana där finns nog på alla band :) hade en liknande bredvid mig igår som dessutom verkade vara lite för gasig i magen för att springa inomhus...

fitnesscoachen sa...

Haha, det är roligt att springa på band, man får se mycket kul!

Staffan sa...

Ha ha, jo det är nog typiskt grabbar/gubbar, liksom att lägga på för mycket vikter vid styrketräning att man inte orkar utföra övningen korrekt.

Glömmer aldrig "stjärnan" som skrattande med sin polare vred upp löpbandet på max och som till slut blev hängande i sidoräcket med fötterna i luften tills hans polare hann fram och vred ner hastigheten....han hade i alla fall tillrcäklig armstyrka...

anneliten sa...

Sara, du är förnuftigare än de flesta.

Ingmarie, ja kvinnorna som tuppar sig (om det var det han gjorde) är färre.

Andréa, hi hi.

Madde, nej det är inte så kul med band tycker jag. Men människorna runtom kan definitivt liva upp upplevelsen.

Staffan, tur att han hade en polare.

Miss Agda- Småbarnsliv och endorfiner sa...

Här vill jag också gärna skriva "typiskt manligt" även om man egentligen inte borde generalisera...