tisdag 21 februari 2012

Sockret

Experimentet tog slut i fredags. Experimentet där jag provade att vara utan socker i sex veckor. Början var lite jobbig. Slutet passerade obemärkt och jag insåg det först efteråt. Det betyder att sockerfriheten faktiskt hade blivit en vana. Att det inte längre var svårt.

Så särskilt många andra slutsatser kan jag inte dra. Kanske har jag småätit lite mindre? Kanske är midjan någon halvcentimeter smalare? Men inget dramatiskt. Lite trist att det inte var mer än så. Så den huvudsakliga slutsatsen är nog att socker inte är något stort problem i mitt liv. Egentligen. Jag kan vara utan om jag vill, och det är inte svårt.

Kan det vara så att jag fuskat? Okej. Jag erkänner två efterrätter automatiskt serverade på restaurang, några chokladhjärtan på alla hjärtans dag och sushi någon gång. I övrigt har jag varit ren. Godkänt tycker jag.

Fettisdag. Årets enda semla. En liten en. Tur att sockerexperimentet var över...

1 kommentar:

Lisa sa...

Grattis:) Bra "kämpat", fast du ju inte behövt kämpa så särskilt mkt på sistone. Visst är det skönt ändå att ha visat för sig själv att man inte är en total sockerslav? (För det var jag verkligen innan!)Det är faktiskt otroligt skönt att känna att man inte längre behöver tänka på att undvika socker, det kommer sig mer naturligt. Fast jag har å andra sidan ätit både bullar och semlor kontinuerligt när det bjudits... Men inget godis, och inga sockerchocker!