fredag 19 mars 2010

Besvärliga senor

Hälsenan gör ont. Enda träningsalternativet är alternativ träning.

Lunchyoga för stressad själ och stela muskler. Sendrag. Yoga-Vaike säger att det är vanligt att löpare med korta stela senor och muskler får sendrag av Yoga. Jag får det. Lite mer än vanligt faktiskt. Vet inte varför.

Vattenlöpning för träningsuttorkad kropp. Några längder och sedan sendrag. Först i den ena foten, sen i den andra. Jag är ingen supervan vattenlöpare. Jag har känt tendenser tidigare, men idag var det värre. Vet inte varför.

Tonårsdotter modell yngre har träningsmatch i fotboll. 19.30 en fredagskväll i 3-gradig fuktig luft. Hundpromenad medan lagen värmer upp, sedan 2*30 minuter nästan stillastående. I blöta löparskor. Väl hemma får jag sendrag. Vet inte varför.

Googlar lite. Obalans i vätske- eller saltbalans tycks var en teori. Nedkylning en annan. Och det kanske kan stämma efter många timmar på uttorkande flyg och kalla blöta fötter.

Hälsenan har naprapat-Fredrik lovat behandla imorgon. Fast det är lördag.

4 kommentarer:

Miranda sa...

Åh nej då blire inget långlopp :(

Men jag håller tummarna för dig!

Ingmarie sa...

Jag tror med att det har något med din elektrolytbalans att göra. Prova extra magnesium ett tag. Ca 500-600mg/dag. Ta på kvällen.Och drick lite extra vatten. Hoppas det går bra hos naprapaten i morgon!

Sofie RW sa...

Blöta och kalla fötter ger mig så gott som alltid sendrag; besvärligt värre är det. Hoppas att du återhämtar dig från din resa snabbt (har varit intressant att läsa om Indien ur din synvinkel), och att senorna skärper sig.

anneliten sa...

Miranda, tack! Och snälla - ordna fler gemensamma långpass!

Ingmarie, jo, det hänger nog ihop med långflyg tror jag

Sofie, hälsenan, som är värsta skurken, har fått smaka på elchocker så nu bör den skärpa sig!