måndag 1 mars 2010

Diagnos 40+

Undersökt och diagnostiserad av naprapat Fredrik på Sportmedicin i Segeltorps ishall. Han kom fram till samma sak som jag, nämligen att jag har passerat 40-strecket för ett bra tag sedan och att jag har kraschat ett knippe muskelfibrer i min vänstra vad. Tydligen måste vi 40-plusare vara extra noga med styrketräningen för att inte gå sönder. Det mumlades något om att min skada ibland kallas "gubb-vad"...

Ett överraskande fynd gjorde Fredrik - jag är betydligt svagare i vänster höft än i höger. Men! Jag som tränade båda höfterna stenhårt (Fredriks program då också) när jag var knäskadad 2006. Hur kan vänster sacka efter igen? Fram med gummibanden och återfå balansen.

Behandlingen var en stunds el-stimulering. Det tror jag på. Och en rosa tejp. Jag är skeptisk mot rosa tejp. Den må heta Kinesio tape - skeptisk är jag tills vetenskapliga bevis finns. Och sådana tycks saknas. Nåja, den skadar nog inte i alla fall. Och mina ben blev beundrade på dagens Yoga.

Här står en alternativmedicinskeptiker med en rosa tejp på vaden. Ingmarie - skratta inte!

"Löpförbud i 7-10 dagar" sa Fredrik. "Bra, då får jag springa på måndag igen" sa jag. "Nä, nä, idag är dag noll" svarade Fredrik. Allt som stimulerar blodcirkulationen är bra. Vattenlöpning. Spinning. Yoga. Pump. Jag överlever nog... Om några dagar smyger jag igång tåhävningar igen. Vadstyrkan måste byggas ytterligare. Men först ska muskeln läka.

7 kommentarer:

Ingmarie sa...

Försöker. ;-)Fast mest tycker jag det är skittrist. Synd du bor så långt från Pp för det hade gjort susen tror jag. ;-)Ökar cirkulationen på mikronivå.- (Och jo det finns vetenskapliga studier på det. :-) )

Erik sa...

Fan för allt vad skador heter, men jag vet att du kommer tillbaka ännu starkare.

Daniel sa...

Håller tummarna för dig!! Inget roligt det där men låt det ta sin tid att få läka så kommer det bli bra.

Lotta sa...

SKIIIT för skador, lider med dig! Du kommer säkert tillbaka, hoppas det går fort över.

Sofie RW sa...

Ah, vad trist att det inte gick över bara sådär. Det tejpet har jag aldrig sett/ hört om tidigare, men verkar intressant.

Och 7 dagar är ju inte såå länge ändå! Du kommer igen - du är stark!

anneliten sa...

Ingmarie, Powerplate tror jag mycket på - precis som jag tror på el-stimulering. jag kan liksom fatta vad det gör rent fysiologiskt. Tejpen sägs lyfta huden och öka lymfdränage... Nä, skulle inte tro det...

Sofie, du har helt rätt. 7 dagar känns kort. Naprapaten rådde mig att ta de sju dagarna nu istället för att bli värre skadad typ två veckor innan maran.

ALLA - tack för ert stöd!

Miss Agda sa...

Åh så trist! Men om det är till någon tröst så vilade jag i 6 veckor från löpningen och körde spin & vattenlöpning och det känns inte som om jag tappade så mycket kondition ändå. Det är ändå inte kul att springa ute just nu så försök att hålla modet uppe med alternativ inomhusträning istället, det kan vara hur kul som helst. Och blir det bara 7 dagar så kommer det bara att bli en boost för din löparmotivation.

Vi var förresten på Campbells Apartment -what a place!!! Tack för tipset! Dyra drinkar men så värda varje cent!