fredag 26 mars 2010

Nu e de fredagsmys

Traditioner och högtider hör ihop med onyttigheter. Som ska ätas. Idag dukades det första gigantiska påskägget fram (av en konsult förstås) i fikarummet på jobbet. Min plan var att mäta hastigheten på försvinnandet och räkna ut intaget per medarbetare per tidsenhet. När jag skulle göra kontrollmätning nummer två hade konsulten fyllt på ägget igen - sabotage av vetenskaplig studie. Och en aldrig sinande ström av socker...

Lördagsgodis har funnits sedan jag var liten. Först som en begränsning av godisintag, sedan som en rättighet. Fredagsmys har inte funnits alltid. Vet inte riktigt när det kom in i mitt liv. Kanske när tonåringarna var småtjejer. Nu är det svårt att låta bli. Chips hör ihop med fredagsvinet. Och fredagsmys-reklamen har cementerat begreppet.

Varför är det onyttigheter som hör till fest och tradition? Och varför kan jag inte låta bli? Betingad reflex som Pavlovs hundar?

Vissa sorter av "fredagsmys" får jag ha nästan för mig själv. Indiska snacks är minst sagt kryddiga...

Träningen. Jag äter det jag vill och tränar bort överskottet. Det är klart man kan vara nyttigare än jag är. Men jag vill njuta också. En del av det jag njuter av är mindre nyttigt.

4 kommentarer:

Ingmarie sa...

Njutning är väl nyttigt? :-)

Sofie RW sa...

Jag brukar också förundras över hur snabbt godis försvinner från fikabordet på jobbet (fast om en del äter godis i samma takt som jag går ann på fruktkorgen så kanske det inte är så konstigt...)

Fredagsvin låter annars som en trevlig tradition, kanske något att införa?!

Daniel sa...

Jag är nog som dig, äter också lite vad jag vill fast det måste "vara värt" det om du förstår vad jag menar. ;)

En helt annan sak! Om du funderar på att komma ner till Sydkustloppet så bor vi granne med ett jättemysigt pensionat om du inte har någonstans att bo, jag ordnar "special price for you my friend" ;). Tyvärr är vårt gästrum upptaget av "bloggjoggar-Joel" ;).
Här är en länk om di vill kolla hur där ser ut. Vi kan bjuda på frukost och middag! :)

http://www.villaancora.com

anneliten sa...

Ingmarie, själva njutingen i sig är nog nyttig, men alla vägar dit är nog inte bra...

Sofie, fredagsvin är helt etablerat hos mig redan.

Daniel, Jag velar fram och tillbaka mellan Sydkustloppet (lite knöligt att ta sig dit men verkar superkul) och Kungsholmen runt som maraton-förberedande lopp. Inser att jag snart måste bestämma mig...