tisdag 9 mars 2010

Release me

Release 73. Den sjuttiotredje versionen av Les Mills Body Pump börjar med Agnes pop-dänga "Release me". Ny musik, men övningarna känns väl igen. Och det är som det ska - ingen hade väntat sig, eller ens accepterat något revolutionerande. På pump går man för att få det man känner igen.

Jag började med Body Pump för ganska många år sedan. Av självbevarelse- och gymnastbevarelse-drift. På den tiden spenderade jag många timmar i gymnastiksalar med att fånga och lyfta runt gymnaster. Visserligen små och lätta, men att förhindra kraschlandnigar i full fart kräver ändå en stark ledare. Jag har lagt ner den verksamheten sedan några år. Men fortsatt med pump. Mest som underhåll av befintligt skick - ett pass i veckan, som är vad jag brukar få till, bygger inte så mycket ny styrka.

Jag har inte riktigt fattat det där med handskar när man kör pump. Det är ju inte direkt så att man får blåsor eller valkar i händerna. Träningen bygger på många reps med förhållandevis lätta vikter. Hursomhelst. Idag åkte jag dit på ett par. Utförsäljning på mitt gym av gamla modellen. Jag köpte dem efter passet, så testen blir nästa gång.


Tur att jag var på Aloe Vera-party igår, med tema nagelvård.

Riktigt frigörande var det att ta några steg på löpbandet. Jag hann med tre kilometer innan mitt pass började. Och det gjorde inte alls ont - varken under eller efter minilöpningen. Nu kanske jag vågar ge mig på lite distans igen. Release my legs.

4 kommentarer:

Daniel sa...

Hanskar tycker jag är bra oavsett om man kör lätt eller tungt. Har också ett par från Better Bodies som funkar kanon. Inte riktigt samma modell som dina.
Om du någon gång tänker köra riktigt tungt så finns det hanskar med "inbyggd" rem som man lindar runt handleden för bättre stabilitet ,det skonar också handleden när man tar i. :)

Erik sa...

Hoppas vadproblemen är ett minne blott.

Ingmarie sa...

Tjoho! Nu är du tillbaks! :-D Jag hade handskar förr men dels tycker jag det blir lite läskigt i dem och dels gillar jag valkar. ;-) På plattan behöver man inga heller. ;-)

anneliten sa...

Daniel, jag ska ge handskarna en chans. Om jag ska vara ärlig så känner jag mig lite fånig. Lite som att folk ska titta på mig och tänka "hon tror hon är ett proffs".

Erik, det tycks vara så - tack för din omtanke.

Ingmarie, plattan är bäst, jag vet... Kan du öppna ett PP nära mig tack!