onsdag 14 april 2010

Fortfarande gröna lappar


För drygt två år sedan införde amerikanarna ett elektroniskt "visa waiver" system. Senast 72 timmar innan utresa MÅSTE man fylla i diverse uppgifter på nätet. Sen är det grönt att fara in och ut ur "the land of the free" i två år tror jag. Insåg inför min Indianapolistripp att det var dags för elektronisk version nummer två för anneliten - mer än två år har gått sedan den förra.

Man skulle kunna tro att det elektroniska systemet är tänkt att ersätta något. Att de gröna lapparna rationaliserats bort kanske. Det är ju samma information och samma frågor (typ om man någon gång varit spion - alla ärliga spioner räcker upp en hand). Men icke.

Jag undrar i mitt stilla sinne vad som händer med alla gröna lappar - förvar i gigantiskt arkiv under Pentagon? Bränsle till presidentens fire place?

Jag har kollat in hotellgymmet - öppet 24-7 och inget visum behövs. Håll tummarna för att hälsenan håller för lite löpband. Ute känns det mer gjort för bilar än för löpare.

3 kommentarer:

Ingmarie sa...

Visst är det helknasigt!!?? Undra om vi möttes i luften..? ;-)

Erik sa...

Pratade i förrgår om frågorna som ställs när man vill komma in i "The land of the free". Helt friska är de inte och USA framstår alltmer som världens räddaste land. Hoppas resan har varit bra och att vi snart ses!

Sofie RW sa...

Iofs. förstår man att de har alla dessa säkerhetsåtgärder med tanke på vilka hot det måste finnas mot landet, men visst känns det onödigt. Hoppas att ni kunde flyga till t.ex. Chicago nu, för immigration i NY blir ju bara värre och värre och man får räkna med flera timmar i kö för att komma igenom; pust... precis vad maan har lust med efter 8 timmar i luften. Hoppas resan går bra, och att du får med dig ett gäng skor hem :)