fredag 16 april 2010

Strandsatt i NYC

Så var det då ett faktum. Jag är fast i NYC. Det sägs att en isländsk vulkan härjar och spyr ur sig aska...

Visst, man kan befinna sig på tråkigare platser. Manhattan är verkligen ett av mina favoritställen. Men ändå. Osäkerheten om när vi kommer hem hänger tung över oss. Och kläder måste inhandlas. Åkte till US med minimalistisk packning, som alltid. En business-outfit, ett par jeans, ett par toppar och en uppsättning träningskläder. Träningskläderna brukar jag skölja upp och återanvända ett par gånger.

Nu MÅSTE jag köpa kläder. Och av någon anledning blir det inte lika kul då. Jag vet inte för hur länge. Just nu har två av oss platser på måndagsplanet (om askmolnet flyttat till dess), medan två står på väntelista. Vi debatterar, visserligen i vänlig ton, vem av oss som har mest bråttom hem. Hotellrum har vi i alla fall. Och tillgång till oändligt många restauranger, affärer och nöjen. Imorgon blir det Museum of Modern Art. Efter att vi distansjobbat lite och haft ett eller annat web-möte. Tur att tekniken finns.

Litet tips för er som vill hitta bra restauranger i New York: Zagat. Det är en guide över ett stort antal restauranger, testade och bedömda av vanliga människor. Man kan själv gå in och betygssätta matställen om man vill.

6 kommentarer:

K sa...

Ja, visst minns man ett isigt Köpenhamn för några år sedan.
U sitter fast i närheten av Köpenhamn nu, men han kan i alla fall ta morgontåget hem. Mr T hyrde bil och körde hem till Köpenhamn igår.....Problemet här är nu bristen på tågbiljetter och hyrbilar.....Ta båten :o)

Ingmarie sa...

Passa på att springa i central park! Besök ett gym och testa något pass. jag hade tyckt det vore toppen att bli fast i NY! :-O Mail på väg

Miranda sa...

Ojo det låter ganska mysigt i mina öron.. men det är säkert inget kul när man liksom inte planerat för det och är med dem man vill semestra med. Hoppas du kan nyttja tiden och platsen på bästa sätt ändå!

Erik sa...

Om jag minns rätt var Zagat den guide E och jag fick av dig och P. Den är klockren! Hoppas du kan njuta av dagarna trots att det inte var planerade. Vi hörs och ses!

Miss Agda sa...

Usch, förstår att det är tungt att inte veta när man kan komma hem!! Men FÖRSÖK att njuta av NYC och våren, molnen kan faktiskt blåsa bort redan under helgen! Skickar styrkekramar.

anneliten sa...

K, du må tro att vi spekulerat i alternativa sätt att komma hem - inklusive segelbåt med en dansk doktor vid rodret.

Ingmarie, visst försöker jag träna, så gott det går.

Miranda, jag var i Indianapolis före NYC - jag är väldigt glad att jag är här och inte där... Ska man fastna så är NYC rätt ställe!

Erik, OM jag kommer hem ;-)

Miss Agda, tack! Känns som du är en av få som förstår att det faktiskt inte är så kul...