lördag 17 april 2010

Jakten på snabba skor

En dag i shoppingens tecken. För vad gör man när man är strandsatt i New York och hotellets internet vägrar fungera? Svårt att jobba då. Först nu har jag fått kontakt med cyber - via telia-dong.

I originalplanen ingick en förmiddags power-shopping i New York. Huvudbytet var Asics DS Trainers. Jag vill ju också vara snabb. Och snabbheten sitter i skorna har jag hört. Nåja.

En förmiddag hade aldrig räckt för uppdraget och om jag inte hade fastnat här hade jag inte lyckats. De affärer jag letade upp hade antingen inte Asics alls, eller alla Asics-modeller utom DS Trainer, eller alla modeller inklusive Trainer men inga skor i storlekar mindre än 37½. Jag är en liten tant, med lite mindre fötter än så.

Till sist hittade jag en Asics Store. Och äntligen. Där var de - mina Asics DS Trainers i storlek 37 prick.

På köpet gav expediten mig några råd om hur man springer marathon fort. Jag ska dela med mig... Träna på att springa och dricka samtidigt. OK. Spring kortaste vägen. Här ritade expediten upp en slingrig väg, med en streckad linje som visade hur man ska snedda i kurvorna. Innerkurvor liksom. Ja, ni fattar nog. Det finns en hel del underbara och annorlunda människor i NYC.

Jag och min "Prohibition punch" på Campbells apartment. Don´t worry - jag är nyttig också. Crosstrainer och lite styrka i morse. Och nästan en hel dags power shopping i NYC innebär rätt mycket promenerande.

Maten idag har varit på temat "återupplevelse". Favoritställen i repris. Utom frukosten kanske. Lunch på Oyster Bar djupt nere i underjorden i Grand Central Station. Drink på Campbells Apartment, vid ingången till Grand Central Station på Vanderbilt Avenue-sidan och till sist den grekiska pärlan Ammos, också den på Vanderbilt Avenue, en pytteliten bit österut från Campbells. Alla tre väl värdat ett besök för de som har turen att besöka New York.

Själv längtar jag trots allt hem.

7 kommentarer:

K sa...

U:s första och enda fråga (och kommentar)när jag berättade att du var strandsatt..
-Har hon träningskläder med?
- Mmm..
_ Ja då så.....

Petra sa...

Haha, vilka bra tips :)

Daniel sa...

Bra ställe att vara strandsatt på :). Hoppas ändå du får komma hem snart.
Inne på Grand Central Station finns en Super Runners Shop där du kan kolla in Newtonskor om du vill. Tror det är vid södra utgången....

Ingmarie sa...

Ta det lugnt med paraplydrinkarna! Och håll hårt i plånboken!:-O Fick du mina mail?

Miss Agda sa...

Det ligger en Asics store på 42e, mellan 5e och 6e ave -men det kanske var den du hittade...?

Patric sa...

Det är mycket Oyster Bar. Har de löpband där eller? Finns det inga skor som kan ta dig över vattnet (några så kallade Jesus-pjuck)?

anneliten sa...

K, visst har jag träningskläder, men långt ifrån tillräckligt - har tvingats shoppa ;-)

Petra, det kommer fler tips verkar det som. Än vet vi inte när vi kan lämna stan.

Daniel, tack för tipset. Just nu känns det som om hälsenan gör mer ont när jag försöker springa på framfoten...

Ingmarie, Campbells är verkligen inget paraplydrinkställe... Min drink var en champagnekreation, helt utan paraply. Men jag förstår vad du menar - mindre fest mer träning ;-)

Miss Agda, precis där var jag.

Patric, jag önskar verkligen att jag kunde springa hem till dig!