torsdag 29 april 2010

Kanaler att följa

Mobilens larm inställt på klockan 6. Allt för att hinna träna innan frukost och innan mötet som jag och några kollegor åkt hela vägen till Utrecht för. Det spartanskt utrustade hotellgymmet lockade inte särskilt mycket och sängen var skön... Nehej, det duger inte - upp och hoppa!

Klev in i gymmet strax före 7. Den enda crosstrainer var upptagen. Den enda trappmaskinen trasig. Kikade ut genom gymfönstret och funderade. Genom fönstret såg jag kanalerna. Och jag stack ut.

Trettiofem minuter härlig morgonlöpning i pittoresk miljö. Den ena kanalen ledde till den andra och jag följde små cykelvägar och stigar längs dessa. Vackert och rofyllt. Underbart men kort. Hade jag vetat vad som väntade hade jag enklare och tidigare hoppat ur sängen.

Kanske skulle man ta och flytta hit - och bo i en husbåt. Och bara springa på platt mark.

Obligatorisk väderkvarn.

Utrecht är en väldigt mysig stad. Väl värd ett besök. Just idag förberedde sig staden och hela Holland för fest. Jag tror det var drottningens födelsedag som skulle firas. Vi åkte hem. Vår kung fyller ju i dagarna... Nåja, om jag fick bestämma skulle vi inte ha någon kung. Och inget dyrt prinsess-bröllop heller.

5 kommentarer:

Daniel sa...

Önskar jag haft tid att springa lite i Utrecht. Jag var ju där för 2 veckor sedan och snurrade ;), tyvärr blev det bara jobb, jobb och jobb :(

Ingmarie sa...

Du ser! Det går att springa även på "omöjliga" ställen! ;-) Bra jobbat!

K sa...

Inget prinsessbröllop vad menar du..klart vi måste fira det och att hon (!!!) är utsedd till Business Women of the Year 2010....tillåt mig små(hån)le......

Erik sa...

Väck med hela kungahuset. Så är det bara!

anneliten sa...

Daniel, du missade något - du kanske får fler chanser?

Ingmarie, det såg inte lika omöjligt ut när man tittade ut genom rätt fönster - bortom järnväg och kongress-center...

K, om Obama kan få fredspriset INNAN han gjort något särskilt, så kan väl Victoria få Business-woman-priset... Vem vet hon kanske blir business woman någon gång? Hon säljer i alla fall sitt bröllop bra. Diverse pryttlar och skräp med brudparet på. Vem köper undrar jag?

Erik, du och jag med banderoller utan för kyrkan!