onsdag 8 september 2010

Färdiggnällt?

Inte mycket gnäll från mig om min hälsenor nuförtiden. Har de månne slutat att gnissla och gnälla och är läkta nu? En liten knöl är kvar, men det gör nästan inte ont alls längre. Bara om jag klämmer hårt. Inte när jag springer.

Vad var det då som hjälpte? Tåhävningar? Njae, jag har fuskat rätt rejält med dem. Stötvåg? Kanske, men i så fall med en väldigt fördröjd effekt och ett underligt tidssamband.

Så vad kan det vara då? Kanske silikonet. Jag började äta kisel på tränare Nilssons rekommendation. Det ska stärka bindväv och senor hävdar hälsokostarna. Så mycket bevis finns nog inte. Och jag är väl mer av en "case report" än en klinisk studie med mitt n=1. Men det kan inte uteslutas att det är kislet som hjälpt mig. I alla fall är jag nästan bra.

7 kommentarer:

Sofie RW sa...

Det är ju hur bra som helst! Men vad är riktigt kisel? Låter lite som brosk som Anna Anka klämmer i sig... fast det låter inte riktigt som något som Nilsson skulle rekommendera.

Fitnesscoachen sa...

Ibland är det bara tålamodet som hjälpt helt enkelt. :)

Unknown sa...

Härligt att det blivit bättre, om det är kisel, selen, vitaminer, träning eller annat så skönt att det inte gör ont.

Peace Love och Löparskor!

Ingmarie sa...

:-)

Sofie; det är absolut INTE något brosk. Urk. Det är en mineral och supervego. :-)
Läs här; http://www.silicea.com/se/mineralstoff_silicium/index.php

Petra sa...

Fantastiskt att du inte har ont langre!! Visst kan man undra vad som gjorde dig bra nar du nu har provat en del grejer for att fa bukt pa det. Det blir lite som en kunskapsbank man bygger upp. (skrattar fortfarande at Sofies kommentar angaende brocket!:))

Thomas sa...

Intressant! Sticker iväg och hämtar lite kisel:-)

anneliten sa...

Sofie, att äta brosk för att hajar är gjorda av brosk och de får inte cancer... Anna Ankas logik liknar inte riktigt min. När det gäller kislet kan jag inte hitta några studier som ens undersökt effekter på senor. Men varför inte - ett grundämne som finns i vår bindväv, visserligen i mycket små mängder, och som kan bygga starka och samtidigt elastiska konstruktioner. Kanske funkar det. Och om inte får jag väl stå ut med biverkningarna kraftigare hår och starkare naglar.

Fitnesscoachen, visst kan det vara tiden snarare än kislet som gjort susen.

Jesper, att smärtan är borta är huvudsaken!

Ingmarie, oorganiskt faktiskt.

Petra, det är verkligen skönt. När man inte har ont tänker man inte på att man inte har ont.

Thomas, ät inte upp datorns kretskort bara ;-)