onsdag 1 september 2010

Feminist med surdeg

När Natalia Kazmierska säger att yoga-mattan är en kvinnofälla är det väl bäst för en slumrande feminist att låta den ligga hopprullad? Eller kanske inte? Visst finns det fortfarande gott om kvinnofällor (säkert mansfällor också) - gamla, nya och återerövrade. Just yogamattan tror jag dock är rätt harmlös i sammanhanget. Jag lät den ändå ligga undanstoppad idag. Inte ens lugn träning lockar i det snuviga tillstånd jag befinner mig i.

De delvis återerövrade kvinnofällorna tänkte jag läsa om i Marina Nilssons "Hemmafru 2.0", som jag snabbt klickade hem efter Miss Agdas tips. Att baka surdegsbröd anges i bokens beskrivning som ett av tecknen på tillbakabildning av frigjord kvinna mot den mer traditionella husmorsrollen. Hmm. Ska jag kanske slänga surdegen? Nä, så lätt låter jag mig inte definieras.

7 kommentarer:

Ingmarie sa...

Först undrade jag vad hon var för ett pucko, Natalia, men hon har en poäng ändå... Krya nu på dig! FORT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kram

anneliten sa...

Ingmarie, jag håller helt med om Natalias inlägg. Att vända sig inåt är inte alltid rätt om det finns problem utanför en själv.

Löpning & Livet sa...

Brödbaket kan jag se en viss poäng i, men yogamattan fattar jag inte var den kommer in i bilden?? Men får väl ta och spana in den där boken och se om jag blir nåt klokare!

Unknown sa...

Gulp jag som precis börjat med surdegsbröd... vad ska jag nu ta mig till =) Krya på dig!

Peace Love och Löparskor!

anneliten sa...

Andréa, jag rekommenderar att läsa Natalias kolumn (länk i inlägget) - den är bra tycker jag. Trots att jag inte anser att yoga-mattan är en kvinnofälla. Det är nog mer det här att enbart leta efter lyckan inombords hon menar.

Jesper, Husmorsvarning! Har du några bra recept så kan vi återfalla mot husmorsstadiet tillsammans!

Miss Agda sa...

Kul att du också klickade hem boken. Har bara hunnit läsa några sidor och tror att den är bra samtidigt då jag kan provoceras en aning av språket i boken. Har svårt för klämkäcka sätt att säga saker på och det verkar finnas några i boken... Men innehållet verkar ändå intressant. Vi får se..
Krya på dig -imorgon är du frisk :)

Miss Agda sa...

Just det, apropå Kazmierska: jag läste samma kolumn (artikel?) tidigare och klickade efter det hem en provprenumeration om 3 nummer på tidningen YourLife, bara av ren nyfikenhet..