torsdag 30 september 2010

Halleluja Aloe Vera

Ingmarie och jag går på "Må bra-tillställning".

Det visar sig vara en tillställning med lätt väckelsemöteskänsla. Den fantastiska Aloe Veran. Att drickas eller smörjas in i huden. Den är säkert bra till mycket, men...

Jag biter mig i tungan mer än en gång för att inte börja skratta åt vissa påståenden. Jag skärper mig för att inte säga emot. Ibland är det lite besvärande med kunskaper i kemi och insikter om hudens beskaffenhet som barriär mot det mesta. Inklusive dyra ingredienser i krämer.

Glädjande nog håller värdinnorna (säljarna) sig undan från rent medicinska påståenden. Jag minns ett hemmaparty för länge sedan. Det slutade med en anmälan mot säljaren och företaget - för icke underbyggda medicinska påståenden. Rätt kraftiga övertramp faktiskt. Stackarn anade inte för en sekund att hälften av gästerna (köparna) jobbade på Läkemedelsverket. Att anmäla var förstås helt rätt, men det kändes lite taskigt ändå... Vi skulle ju fika och ha trevligt liksom.

Rätt trevligt är det trots allt på Aloe Vera kvällen. Vi peelar, rengör och smörjer ansikten och fötter. Vi får nackmassage med heat lotion. Just heat loiton ska jag faktiskt köpa. Några små provförpackningar av den, skänkta av en snäll massör, räddade mig i våras när min nacke krånglade big time.

Jag ska ta reda på mer innan jag dissar eller köper övriga koncept.

9 kommentarer:

Patric sa...

Vera Aloe, hon är känd inom bedrägerikretsar...

Staffan sa...

Jobbar du med sådana här saker? Jag blir lite nyfiken eftersom jag faktiskt jobbat på Läkemedelsverket även om det var ett tag sedan, 1995-1997

anneliten sa...

Patric, tur att du ser igenom...

Staffan, jag hör till "andra sidan" - den hemska kemiska läkemedelsindustrin (precis som du gissar jag). Lämnade dock AZ-draken 2001 och har ägnat mig åt biotech alltsedan dess. Denna blogg är inkognito. Men om vi ses igen (maran 2011?) kan jag berätta exakt var.

K sa...

Tack för ett skratt till idag även om just den här dagen varit full av skratt ;)
Träffade bla på en väldigt speciell människa på jobbet som varit luftpartikel och varan i tidigare liv.. Var jobbar jag egentligen :)

Katarina M-I sa...

Har också dissat allt det där Aloe hallojsan utom just heat lotion. För den har också räddat mig eller mer precist mina ben!!
Tyvär kan inte maken stå ut med lukten så jag får använda den i smyg (näääää, här luktar väl inte jenka??)

anneliten sa...

K, tack för returskrattet - att folk inte fattar att naturen också är kemisk...

Katarina M-I, men Jenka luktar ju gott ju!

Staffan sa...

Anneli - Ha ha jag är faktiskt kvar på AZ-draken, har varit där i 10 år nu, men min roll är på väg bort till Mölndal inom ett par år i dessa centraliseringstider...Hoppas vi ses på något mera lopp men maran 2011 har jag (nog) bestämt mig för att stå över efter tre lopp på tre år och med en liten bebis i huset.

Miss Agda sa...

Jag hade väldigt dålig hy i vintras och fick då tipset att dricka (vidrig) aloe vera. Man skulle få pengarna tillbaks om det inte hjälpte så jag tänkte att jag inte hade nåt att förlora o testade. Hjälpte såklart ingenting, var riktigt vidrigt bara. Jag fick pengarna tillbaka, men hittade dock favoritläppbalsamet i samma sortiment, riktigt bra aloevera-balsam. Har hört att den där heat-krämen ska vara bra, inte testat själv dock.

anneliten sa...

Staffan, låter som rätt prioritering (bäbisen alltså).

Milla, Så du är alltså en av dem som nästan inte finns enligt Forever ;-) Nästan ingen är missnöjd nog att be om pengarna tillbaka nämligen. Skönt att veta att du begärde och fick ut garantin.