onsdag 15 september 2010

Inre hastighetsmätare

Intervaller på schemat igen. I samma kuperade spår som förra veckan. Förra veckan 6 gånger 5 minuter med 1½ minuts ståvila. Denna vecka 8 gånger 4 minuter med 1 minut ståvila. Lite fler, lite kortare och med kortare vila alltså.

Jag tycker att det går fort idag. Visst är det tungt, men inte så tungt som förra veckan då benen kändes som stockar. Döm om min förvåning när Garmin efter avslutat pass talar om för mig att jag hållit ett lägre tempo idag. Så kändes det inte.

Den inre hastighetsmätaren är inte riktigt att lita på. Det som känns tungt och långsamt kan vara snabbare än jag tror - och tvärt om.

9 kommentarer:

Ingmarie sa...

Garmin är inte heller alltid att lita på...

Anna sa...

Nej, håller med Ingmarie där. Jag börjar tvivla på Gramin. Han håller inte alltid vad han lovar.

anneliten sa...

Ingmarie och Anna, i fortsättningen ska jag lita selektivt på Garmin - om han säger att det gått fort, då är det rätt!

Erik sa...

Garmin låter som en rufflare från Shrek. Watch out...

Petra sa...

Ja, Garmin brukar faktiskt "frysa fast" i vissa lagen - ibland ligger den lagre, i bland hogre. Svart att veta vad man ska lita pa. Men det ar ju anda en fantastisk traningskompis och bra mackapar att ha!

Karin Engen sa...

Håller med dig och de andra här, man kanske bara får lita lite halvt på garmin, som när det går fort :)

Men annars tycker jag att det kan vara så, att när man känner sig trött och seg, då kan de ibland gå riktigt fort, och när man väl är pigg och tycker att man flyger fram, ja då kan rundan ta längre tid...

Jag skall se om jag inte kan boka in mig på ett yoga-pass framöver, precis som du säger behöver jag nog en instruktör för att överhuvud taget tycka det är lite roligt...

LOPARJANNE sa...

Bra jobbat med intervallerna! Även om jag fick lite dåligt samvete när jag läste om dem :)

Anonym sa...

Det där verkar lurt. Visserligen känner jag igen det där med att den inre hastighetsmätaren inte riktigt funkar. Men med kortare intervaller och kortare vila dessutom? Nja, jag röstar också för att Garmin tappat bort sig i backarna.

anneliten sa...

Erik, I will defenitely watch out when using my watch.

Petra, du har kanske rätt - Garmin hittde inga satelliter alls under uppvärmning och första intervallen. kanske var den inte i så bra kontakt igår.

karin, visst är det så - känslan av att det går tungt kan betyda att farten är god. Har hänt mig också innan Garmin...

Löparjanne, ledsen - det var inte min mening att ge någon dåligt samvete ,-)

Bureborn, det är samma backar som förra veckan. men att Garmin kan mta höjdmeter korrekt - det tror jag verkligen inte. Vissa sträckor är loggade som 0 höjdmeter och mitt spår är ALDRIG plant.