torsdag 21 oktober 2010

Cease the day(light)

Ibland tar jag mig friheten att arbeta hemifrån. Den friheten ger mig möjligheten att fånga dagsljuset. Springandes förstås. När hösten är över oss är dagsljus lyx. Jag är värd den lyxen.Bästa löparomgivningen är en solig höstskog. Okey då - det blåste lite motvind. Och jag kanske borde ha haft vantar. Men ändå. Att springa i dagsljus är, och kommer att vara, en mera sällsynt lyx de närmaste månaderna. Cease the daylight.

Hemmakontoret byts för en stund mot bakbordet. Att knåda lite med en deg är en bra paus. Lååångsamt är alla surdegars hemlighet. Fördeg (levain) sattes i tisdags kväll, själva degen rördes ihop igår. Idag var det dags att baka ut. Utnyttja dagen till både jobb och brödbak. Cease the day.


Brödbloggare Martins skapelse Oktoberlevain i löpartanten/brödbloggar-wannabens tappning. Inte lika snyggt som Martins, men å så gott. Långsam jäsning ger mycket smak.

3 kommentarer:

Karin Engen sa...

Det ser supersmarrigt ut!

Unknown sa...

åå om jag en då ärvt lite surdegskänsla misslyckas gång på gång =/ Men jag får kolla in Martins blogg och se vad jag gör för fel.

Peace Love och Löparskor!

Ingmarie sa...

Nu sitter jag här och dreglar så där fånigt igen..:-O