lördag 2 oktober 2010

Styrka är inte min styrka

Det blåser en "puffa självförtroende"-vind genom löparbloggarna. Nämn tre saker som gör att du tycker att du är världens bästa löpare, typ. Jag tror att det var Miranda som tog initiativet. Gott så. Att stärka självkänslan och fokusera på sina styrkor och positiva sidor är en utmärkt idé tycker jag.

Men inte för mig just idag. Istället funderar jag, så här utanför tävlingssäsong, över hur jag ska kunna få bukt med en av mina svagheter - oförmågan att få in bra löp-anpassad styrketräning i min träning. Tränare Nilsson skriver in styrketräning i mina veckoscheman, men det blir liksom inte av. Och jag vet nog i ärlighetens namn inte riktigt vad som är bäst att göra och vad som är lagom.

Jag har tillgång till hyfsat välrustat gym i anslutning till jobbet. Och i somras hyrde jag in duktiga Vaike för att få till ett program. Har jag följt programmet? Nä. Tror att jag varit på gymmet två gånger efter Vaike-instruktionen. Och då fuskat rätt rejält.

För att jag ska funka på gymmet tror jag att jag behöver några få väl utvalda övningar att börja med och hålla mig till. Inte den myriad av möjligheter som gymmet och Vaikes instruktioner inbjuder till. Jag vet liksom inte var jag ska börja - och då blir det inget alls.

I morse var jag tillbaka, efter 4-5 månaders uppehåll, i den enda styrketräning jag någonsin lyckats få kontinuitet i - Body Pump. Inte helt optimal för löpare förstår jag. Väldigt lite core och mycket bröst, armar och axlar. Jag tror att jag trivs så bra med pump för att någon annan bestämt hur det ska vara. Det är bara att haka på. Det enda jag väljer är vikterna. Så tungt jag bara orkar. Skönt trött blir jag. Och att göra rörelser till musik har jag alltid tyckt om.

Trädgård och blommor är inte heller min bästa gren. Men en fin blomlåda fick jag ändå till idag.

3 kommentarer:

Ingmarie sa...

Du är säkerligen inte ensam om det där. Att "hoppa över"... Det blir liksom antingen eller och blir projektet för stort så orkar/hinner man inte. Jag tror jag har en liten lösning som vi ska diskutera. :-)

Unknown sa...

Hmm ser mig själv mellan dina rader just nu. Bra att du vågar ta upp det för då går det att göra något åt. Min bror har hjälpt mig med just sådant pass som inte är en myrjard av övningar är core basic. Hade det inte varit för honom så hade jag varit skitklen i bålen idag. Känner jag din tränare rätt så har hon en räv bakom örat och en kanin i hatten =)

Peace Love och Löparskor!

anneliten sa...

Ingmarie, jag vet att du flera gånger sagt vad jag ska göra - jag ska försöka lyssna bättre och skria ner ett välspecat program.

Jesper, aha - jag ska fråga min bror... Vet inte om han är rätt person dock. Visserligen duktig på mycket men...