tisdag 5 oktober 2010

Outslitliga

Med löparskor är det enkelt. Ett par-tre år gamla är de "torra". High tech materialet, vad det än må ha för coolt namn, förlorar sin stuns. Efter något 100-tal mil är sulan sliten och stel. Och kanske börjar stortån titta ut genom "meshen"?

Spinningskor däremot. De åldras långsamt. Jag känner inte till några kasseringsregler. Tyvärr. Mina spinningskor har aldrig varit särskilt sköna nämligen, och jag ser fram emot att pensionera dem. Men trots att de är ganska gamla så tillåter inte samvetet att jag gör det än. De är ju hela. Och de behöver inte ha stuns.

Kanske kan jag skänka dem till dotterns samla-pengar-till-fortbollsläger-i-Spanien-loppis? Eller till Röda korsets second hand-butik - den där min lilla mamma frivillig-jobbar? Men vem vill köpa ett par använda spinningskor? Troligen ingen.

Har fått en och annan komplimang för mina snygga spinningskor. De är inte obekväma på foten, men efter en stund på cykeln domnar fötterna. Har provat loose fit och stenhård kardborreknäppning - ingen skillnad.

Under sommaren har jag inte slitit alls på spinningskorna. Nypremiär ikväll. Tillbaka i Sofies sal känner jag tydligt att spinningmuskler och löparmuskler inte är exakt samma. Flåset finns där men inte de rätta musklerna. Det är jobbigt. Sofie ryter: "Ni tror att jag inte ser er va´? Det är helt fel! Lägg genast på!". Låren brinner. Svetten rinner. I love it!

12 kommentarer:

Jenny sa...

Jag älskar spinning, super som komplement till löpningen! När dom börjar "stinka" då har dom gjort sitt! Jag har haft mina i många år.....!

Anonym sa...

Spinning är verkligen superkul - och svinjobbigt! Det är ju helt otroligt vilken mjölksyra man får, trots att man tror sig ha vältränade ben. För att inte tala om hur mycket man svettas. Lyckas aldrig nå samma oceannivåer hur hårt jag än springer.

Patric sa...

Samvetet, är det så du kallar mig nu? ;) Dåligt minne, de där köpte du ju i våras...

Ingmarie sa...

Aaah! Lovely! Ska genast kolla om det finns något pass i morgon! Dock ingen aning när dojorna bör bytas...

Löpning & Livet sa...

De håller i en evighet de där skorna! Även om man använder dem mycket. Mina gamla hade jag i typ 7 år och ändå ser de nästan nya ut :)

Roligt att du gillar cykling. OM du har vägarna förbi gbg någon måndagmorgon får du komma och besöka mig! :)

Sverker sa...

Bra för den som gillar det. Jag har varit på spinning en gång och jag tror aldrig jag gör om det. Jag tycker det är såå tråkigt!
Handboll däremot är kul, det har jag spelat i kväll. Storstryk, men vi var två man kort. Och jag märkte att flåset är mycket bättre än i våras, så löpningen har gett effekt även på en hyggligt vältränad.

John sa...

Varför inte testa spinning med löparskorna istället? Garanterat uteblir domningarna :).

Miss Agda sa...

Man kan ju spraya dem med sån där fräsch-lukt-spray som finns att köpa i skoaffärer (skönt att använda för stövlar också tycker jag, på vinterhalvåret svettas iaf mina fötter i täta, tunga skor) och sedan finns det garanterad någon som blir glad att hitta de hos Röda Korset! Sånt är ju så dyrt i vanliga fall. Folk köper ALLT har jag märkt då jag sålt gamla (dock helt fräscha) träningskläder på Tradera!

Anna sa...

Spinning är helt klart underskattat. Det är grymt kul och super jobbigt. Tyvärr blir det alltför sällan.

anneliten sa...

Jenny, du är ett gott exempel på att kombinationen funkar - snabb som en vind är du ju!

Bureborn, vissa på mitt gym kör först spinning och sedan Core. Alldeles blöt av svett känns det inte som en bra idé för just mig.

Patric, jag trodde regeln var att jag fick köpa nya skor om jag gjorde mig av med ett gammalt par.

Ingmarie, min tur att inspirera dig?

Andréa, min spinning-Sofie har jättestor mage - exempel på att det går att köra långt in i graviditeten om man mår bra.

Sverker, det är bara kul om instruktören passar ens temperament - prova igen innan du dissar annars vet du inte vad du missar.

John, så körde jag förr - grejen är att jag vill sitta fast med clips. Det blir bättre tramp.

Miss Agda, du är en förebild i recycling tycker jag. Red Cross får det bli.

Anna, jag har kört rätt mycket men mest som rehab/för att spara kroppen - kan jag springa vill jag springa.

Sverker sa...

Finns det någon som kör spinning utan techno-rejv? Jag har svårt att förstå varför man måste lida både i ben och hjärna. Men det är bra om det passar andra!
Jag har en crosstrainer som jag brukar köra på under vintern, det får duga.

anneliten sa...

Sverker, på tisdag klocka 18 ses vi i Huddingehallen! Sofie som instruktör (om hon inte föder barn just då).