söndag 3 oktober 2010

Skumt

Strax innan halv sex ger jag mig ut på en skogsrunda. Väljer stigar fulla av rötter och stenar. En utmaning för motoriken och superduper styrketräning för fotleder. Varje fotisättning kräver koncentration och fötterna måst lyftas högt i varje steg. Jag gillar utmaningen. Och skogen är mitt rätta element.

Men vad svårt det är idag! Inser att jag ser rätt dåligt. Kan det vara glasögonen som spökar? Är de immiga? Nej. Inser att det är halvskumt i skogen. Skymning redan? Jag har helt enkelt inte hängt med i solnedgångs-svängarna. Inte en tanke på att ett sent eftermiddags-/tidigt kvälls-pass i början på oktober faktiskt innebär löpning i mörker.

Jag trippar vidare. Försiktigt. Mörkare och mörkare blir det. En rejäl snubbling och ett par feltramp. Men ingen större skada. När jag efter nästan en mil får chansen lämnar jag skogen och springer upplyst elljusspår och cykelbana hem.

Väl hemma hittar jag min käre P framför grillen med ficklampa i högsta hugg. Skumt har blivit mörkt.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, jösses va´ fort den går - mörkläggningen. Själv inser jag lite besviket att det lär bli mycket asfalt framöver. Kvällstid är träningstid för mig, och eftersom jag inte vågar springa i skogen med pannlampa tvingas jag följa landsvägen. Iofs lika svart, men färre par lysande ögon som sällskap.

i sa...

Usch ja. (suckar tungt) Jag är ju inte färdig med sommaren! Var blev den av???????????????

Patric sa...

"It's getting dark, too dark to see, I feel I'm knocking on heavens door" (Bob Dylan). Det funkade ju inget vidare att grilla men kanske grillen sken upp himlen så att du hittade hem? :)

Löpning & Livet sa...

Ja nu är det höst. Men jag gillar det! :)

MarathonMia sa...

en mycket bra anledning att använda sin pannlampa alltså! :) Mörkret gör att inte så många är ute och trängs i spåret - brukar vara fullt runt Kungsholmen så nu kan man fritt stuka fötterna på skumma ställen...

Erik sa...

"There is a darkness on the edge of town" - Bruce Springsteen. Såhär års går det onekligen snabbt från skumt till mörkt, men det finns även en tjusning i höstens antåg.

anneliten sa...

Bureborn, det där med pannlampa - jag har funderat men inte slagit till. Känns lite fånigt - jag har ju gatlycktor och så.

Ingmarie, sommaren är på väg mot södra halvklotet - ska vi följa efter?

Patric, tack älskling för att du lyste upp med grillen!

Andréa, jag älskar också höst, men är kluven till mörkret - både mysigt och besvärligt.

Mia, så du har också pannlampa? Fast du bor i stan. Kanske ska jag ta och prova ändå...

Erik, jag är förvånad över att du gillar höst!

Erik sa...

Det är mörkret som kommer i november och all onödig snö som jag inte gillar. Bara så du vet! ;-)