söndag 9 januari 2011

Plötsligt modern

Camilla listar löpning som nummer ett på sin träningstrendspaning inför 2011. Tänk att plötsligt vara modern och inne, utan att göra annorlunda än förut.

Modet växlar - jag är ganska mycket densamma. Jag brukar dra historien om mina bröst. De har alltid varit någonstans mellan kupa B och C och det har alltid känts ganska lagom för mig, men modemässigt fel. Under gymnasietiden alldeles för stora. Då var modet plattbröstat. Sedan, i silikonbröstens tidevarv, alldeles för små. Historien handlar om det befängda i att försöka följa omvärldens kroppsliga ideal, eftersom de är föränderliga.

Nu har ju brösten inte så mycket med löpning att göra. In med dem i en stabil BH bara.

Jag har sprungit för springandets skull i sisådär tio år. Sedan 2006 året runt. Jag ser samma sak som Camilla. Fler löpare ute. Fler som förstår att det går att springa också på vintern. Utomhus.

Jag närmar mig 20 kilometer på mitt långpass. Jag springer i svagt utförslut på tunga ben. Jag möter en likasinnad med spänst i steget. Trots att han springer uppför. Han ler brett och säger "Bra jobbat där". "Bra jobbat själv" svarar jag. Och den sista biten känns benen lättare. Kul att fler springer. Kul att vi kan peppa varandra.

8 kommentarer:

Fitnesscoachen sa...

Åh, såna där enkla kommentarer, löpare emellan, betyder verkligen allt! Plötsligt är man en del av en gemenskap, underbart!

Patric sa...

Eftersom du hade fotat din rumpa häromdagen trodde jag att du fotat framsidan den här gången. Men så långt var du inte beredd att gå alltså! :)

Löpning & Livet sa...

Inte för att det kanske har så mycket med inlägget att göra, men appropå bröst; :)

OM det nu är så himla inne och snyggt med stora bröst (jag föredrar dock mindre, men aldrig får man det man vill :), varför kan det då inte finnas snygga bh´s i den storleken?? Jag har D-kupa (i vanliga fall, nu är det ännu mer :) och får alltid förlita mig på ett par olika modeller, resten ser ut som tantbhar.. Dumt!

:)

Det är roligt med fler löpare också. Fast ändå inte, det är ju roligt att vara lite udda ibland :)

Sverker sa...

Det känns ju inte bra att det är inne att springa (ute), jag verkar ju dessutom ha börjat just när det blev inne, det känns konstigt. Bara att hoppas att jag fortsätter när det inte är så inne längre.

För övrigt är det väl så att om man är konstant så blir man modern ibland. Jag gillar vissa typer av kläder, t.ex. kavajer, vilket innebär att man bara kan handla var 7:e år ungefär.

camilla sa...

Kommentarer okända löpare emellan är ju bara helt FANTASTISKT!

Erik sa...

Kul med respons Anneli! Tycker att de flesta, inklusive jag själv, som är ute och springer är så inne i sig själva att de aldrig skulle komma på tanken att peppa någon annan. Tack också för filmtipset! Den fanns på att-se-listan redan innan.

LOPARJANNE sa...

Då gäller det att njuta så länge man är modern och inne alltså! När det gäller bröst så tror jag inte att mina har varit moderna någonsin...

Och orkar man prata under ett löppass så är det kanon att peppa varandra...

Sofie RW sa...

Vilken boost man kan få av sådana kommentarer. Man borde faktiskt peppa sina löpakollegor oftare trots att man inte sett dem förr... kanske de inte tycker att man är helknasig, för själv blir man ju glad över kommentarer.