söndag 31 mars 2013

Gnissel och gnäll

Jodå. Vid den här tiden på året är det helt normalt att springa långpass och tänka att hur f-n ska jag orka 42 kilometer om ett par månader. I alla fall helt normalt för mig. Så också i år. Så också idag. Benen och rumpan tycker liksom att det räcker redan efter twenty-something.

Det som dessutom tillkommit för mig är en liten gnagande oro över gnisslande fotleder. Det känns inget alls i början av passet och aldrig på kortare pass. Men någonstans vid femtonkilometerspasseringen börjar gnället. Fotledsgnissel. En slags känsla av låsning och till slut riktigt ont. En tanke far genom min långpasströtta skalle; Är det verkligen smart att utsätta mina 47-åriga fotleder för 42 kilometer asfalt? Sedan tänker jag att man ju faktiskt kan kliva av om det blir överjävligt.

Den enda motmedicin jag känner till är stretch. Så mera stretch får det bli.

6 kommentarer:

Ingmarie sa...

Vi får gnissla och gnälla tillsammans i morgon. ;-)

Anna (Orka mera) sa...

Och mina långpass som ligger på 12 kilometer.... men man kan ju alltid kliva av...

Snorkkis sa...

Jag tror ju personligen inte att det behövs långpass; uteblivna långkörare kan kompenseras med mängd fördelat på många korta pass. Eller så kan det kompenseras med erfarenhet.

Lisa sa...

Du kommer säkert att klara det iår, precis som alla tidigare år. Och om det verkligen inte går så är det som sagt bara att kliva av. Frågan är: Gör man verkligen det?

Anonym sa...

Du får sadla om och köra mer terräng. Mjukt och fint. :-)

anneliten sa...

Ingmarie, tur att (gnissel)ljud dämpas av vatten :-)

Anna, vi kanske kan dela på en nummerlapp - jag tar vid där du kliver av :-)

Snorkkis, kanske har du rätt, det har ju funkat för dig.

Lisa, nja, vi får väl se.

Rund, det gör jag - bara snön försvinner i skogen så. Här är det nog upp till knähöjd fortfarande misstänker jag. Och efter det lervälling ett tag. men det är å andra sidan säkert nyttigt :-)