fredag 29 mars 2013

Vilken cirkus

Jag trodde att jag skulle bestämma över min egen tid. Jag trodde att jag skulle få tid över till det jag vill göra. Träna mitt på dagen till exempel. Visst är jag glad att jag har mycket att göra. Nu när jag är min egen. Men nu när jag är min egen måste jag säga nej för att få egentid. Det vågar jag inte riktigt. Än. Är rädd att uppdragen ska ta slut. Rädd att uppdragsgivarna ska surna till om jag inte levererar snabbt och som de vill. Ibland blir det cirkus. Som denna vecka. Och träningen får stå tillbaka lite.

En helt annan och annorlunda cirkus som avkoppling. Cirkus cirkörs knitting peace. Så vackert och poetisk. Och lugnande för en själ som befunnit sig mitt i en jobbcirkus. En själ som behöver varva ner.

3 kommentarer:

Ingmarie sa...

Styrkekram!eL

bureborn sa...

Den är bra alltså - stickstycket? Funderar på att gå när de nu kommer til Uppsala.
Den där andra typen av cirkus låter däremot inte alls bra. Med tanke på den rostiga magen dessutom. Hoppas det lugnar sig lite - fast bara lagom förstås. Till en jämn, lugn ström av inkommande jobb.

anneliten sa...

Ingmarie, jag vet vad du tycker om att jobba för mycket :-)

Bureborn, Ja, stickningen var mycket vacker, men inte riktigt lika akrobatsikt imponerande som tidigare föreställningar. Eller så är jag helt enkelt bortskämd efter Cirque de soleil.