onsdag 13 mars 2013

Mellan målen

Frukt duger inte riktigt. I alla fall inte bara frukt. I alla fall inte om man tränar mycket. Mackomanen i mig vill gärna äta mackor mellan målen. Som mellanmål. Madde, som fortsätter granska min kost, har gett mig i uppdrag att komma på alternativa mellanmål. Allra särskilt de som äts i samband med träning. Jag kommer på keso med banan (hmm, kreativiteten i den idén känns sådär...). Sedan är det stopp. Vad äter folk? Vad äter löpare?

Döttrarna häller ibland i sig proteinpulverblandningar efter träning. Det vill inte jag. Vanlig mat tack. Helst mackor...

12 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Jag tänke skriva mackor men det 'fick' du ju inte äta... Jag äter mackor, yoghurt och müsli eller smoothies till mellanmål oftast. Keso med lite sylt någon enstaka gång men mycket sällan.

fitnesscoachen sa...

Haha, jag tror det är lite fusk att ta hjälp av sina bloggläsare! ;) Men jag bidrar naturligtvis med ett tips, i rollen som bloggläsare och inte som coach.

Jag brukar ta yoghurt med bär och banan, eller några kokta ägg och en liten fruktsallad? Riskakor äter jag också, men det räknar jag iofs som mackor.. :)

Anonym sa...

En härlig smoothie till mellanmål.
1 avokado, 2-3 dadlar beroende på hur söt ni vill ha den. Pressa i lite limejuice. 2-3dl mandelmjölk.
Kör i mixern. Nyttigt gott och mättande.

Mvh Tomas

Ingmarie sa...

Men beror det inte också på vilken typ av "mackor"?
Knäckebröd med keso o banan t.ex?
Eller surdegsbröd.
Lägg gärna till en sked kokosolja!
Jag hade aldrig grejat frukt.

Anonym sa...

Älskar citrus-kesellan, som jag gärna äter med blåbär eller hallon (eller både och, + pumpakärnor/solrosfrön och lite linfrön och pinjenötter. :-)

anneliten sa...

Andréa, jag "får" - men det blir lite väl mycket mackor ibland :-) Tyvärr har dagens båda mellanmål blivit just en macka eftersom jag har så gott surdegsbröd från gateau hemma. Imorgon är det veckohandling, då ska jag plocka ner lite annat i kassarna.

Madde, riskakor? Det trodde jag bara var luft.

Tack Tomas! Ska absolut testas.

Ingmarie, surdegsbröd. Eller Gränna GI-knäcke är min grej. Men det blir nästan alltid med ost. Kvantum har varit oförskämt billiga på Brie ett bra tag nu :-)

Rund, är det inte massor av socker i den där kesellan?

bureborn sa...

Jag kör också på kesella. Fast den neutrala varianten. Med blåbär eller granätäppelkärnor eller kiwi och en näve nötter av olika slag. Mumsigt!

Sara sa...

Jag kör avokado, ägg, makrill, fruktsallad med nötter eller smoothie på banan/avokado och bär med hampaprotein om jag behöver det matigare.

anneliten sa...

Bureborn, får väl försöka med kesella.

Sara, hampaprotein har ju jag - men använder inte till något. Får fundera på smoothie med protein.

Lisa sa...

hehe, jag efterlyste ju samma tips för ett tag sen på bloggen. Smidiga mellanmål, mindre socker, mer protein. Typ. Ägg är faktiskt inte helt fel. Fast man får en del blickar när man knäcker dem mot tunnelbaneväggen...

Lisa sa...

...fast om ägget är på en macka så är det helt optimalt;)

anneliten sa...

Lisa, "Ägg, ägg - mera ägg, ät så får du skägg" sa vi när jag var lite... Men visst - ägg är bra. var oförtjänt en kolesterolbov under en period, men nu vet vi väl bättre? Äter nuförtiden ett ägg varje dag till frukost.