lördag 9 mars 2013

Kroppskontroll

Vad kroppskontroll verkligen kan innebära får jag ett prov på från första parkett i Globen ikväll. Cirque du soleil. Orädda. Smidiga. Atletiska. Men framför allt med en helt sanslös kroppskontroll. Jag tycker egentligen inte särskilt mycket om cirkus. Men nycirkus - det älskar jag! Det är vackert, poetisk, humoristiskt och imponerande. Och djuren slipper.

Vad som är upp och ner och fram och bak på sin egen kropp kan vara bra att ha koll på när man tränar. Om än kraven på kroppskontroll är rätt långt ifrån dem som cirkusartisterna behöver uppfylla.

9.30 på morgonen står jag längst fram i pump-salen och inser två saker - att det är ett tag sedan jag var där senast och att det släppts en ny release sedan sist. Pump är pump och jag har kört det i många år nu. Jag tycker mig ha hyfsat bra koll på hur övningarna ska utföras för att vara effektiva och för att inte skada. Däremot har jag förstås inte alls koll på den nya releasen. Det tycks alla andra ha och instruktören säger inget om vilka övningar som kan vara lite tyngre än vanligt och vad som eventuellt är lite lättare än det brukar. Jag lassar på mina vanliga vikter, men med viss tvekan.

Jag kommer att ha träningsvärk i bröst, lår, rumpa och triceps imorgon. Rygg och axlar får jag nog lassa på lite mer på nästa gång. Biceps får jag av någon anledning sällan träningsvärk i trots att jag brukar vara totalslut under passet.

2 kommentarer:

Ingmarie sa...

"Vanlig" cirkus förstår jag inte hur man kan gå på överhuvudtaget. Särskilt inte när det är djur inblandade. Men precis som du är jag djupt fascinerad av både Cirque du soleil och Cirkus Cirkör. DET är magi!
Däremot är jag inte så fascinerad av pumpen... Alldeles för enformigt och tråkigt för mig. ;-)

anneliten sa...

Ingmarie, pump är inte tråkigt tycker jag. Bra musik och pep från instruktörer gör att jag tar i mer än jag någonsin förmår mig göra på gymmet. Synd bara att man efter ett tag lätt fastnar på samma nivå. Det blir mer underhåll än uppbygnad känns det som. Men underhåll kan väl också vara bra?