lördag 16 mars 2013

Reset


Med detta demolerade gem har jag tryckt "reset" igen och igen. I ett litet hål på vår router. I ett annat litet hål i en grunka jag köpte i går - en Netgear WiFi range extender, som skulle hjälpa vårt trådlösa nätverk att nå en del avlägsna hörn av vårt hus. Bland annat det hörn där vi har vår TV. Och till sist i ett litet hål i en Viasat-grunka som skulle ge oss ViaPlay. 

Inte för att vi tittar så mycket på TV. Men det skulle liksom vara gratis om vi lät bli att säga upp abonnemanget. Viasat lovade dessutom att en tekniker skulle komma hem till oss och se till att alltihop funkade. Teknikern var här i torsdags. Idag har jag spenderat många timmar i kö till support och i samtal med support. Viasats support. Vår internetleverantörs support. Och Netgears support. Har jag fått det att fungera? Nej.

Till slut, efter alla dessa supporttimmar har jag (som enligt min dotter är teknikefterbliven) äntligen förstått hur sakerna hänger ihop. Och nu när jag förstår inser jag att det inte kommer att fungera. Hur mycket jag än försöker. Hur mycket jag än trycker in demolerade gem i olika reset-hål.

Så jag lägger gemet åt sidan. Jag snör på mig löparskorna. Jag känner att mitt humör behöver en reset och tänker att för just det ändamålet är adidas marathon mycket mer passande än ett utböjt gem.

3 kommentarer:

Snorkkis sa...

Frustrerande. Ang. gemet som fick jag nyligen tipset att om man har tråkiga möten ska man sitta med ett gem i handen och trycka vassa ändar mot handflatan. Som tur är har jag inte behövt sitta på så tråkiga möten, men det verkar vara mycket nöje med gem. Hoppas löpturen var bra!

bureborn sa...

Löpning är absolut bästa sättet att åtgärda teknikfrustration. Mycket effektivare än gem, eller att sparka i väggen. För då måste man spackla sen och blir ännu mer frustrerad.

Ingmarie sa...

Sjukt irriterande....
Men tänk de stackare som inte har löpningen att reseta sig på!