söndag 27 december 2009

Musik i mina svettiga öron

Med eller utan musik? Jag springer de flesta av mina pass utan musik. Vill umgås med mig själv och, särskilt när det är kvalitet på gång, koncentrera mig på det jag gör. Långpass är undantaget. Långt monotont nötande gör sig ganska bra till musik. Jag sätter min iPod på "shuffle songs". Jag har 905 låtar - det är ungefär 5% av vad min käre P har på sin Pod men det räcker mer än väl till ett långpass. Idag blandade min Pod till en härlig mix av bland annat lite Black eyed peas, Iras Playground (musiken till Cirkus cirkörs fantastiska föreställning "Inside out" - se den innan det är försent!), David Bowie och Björk. Jag ska inte räkna upp alla. Men bra och humörlyftande var det. Och tur var väl det eftersom underlaget var av det slag som skulle ha kunnat gjort mig grinig. Jag avslutade min 110 minuter långa halkiga och långsamma löpning med en låt som innehåller följande textrad: "I can´t stay on your morphine, cause it´s making me itch". Vem kan först gissa låten? Tror att jag har två läsare som antar utmaningen.


Musik på långpassen är som sagt skönt. Jag har dock länge haft ett bekymmer. När jag börjar svettas åker mina "in ears" ur öronen var tionde steg eller så. Vansinnigt irriterande! Min gamla lösning var ett lågt sittande pannband för att hålla fast pluggarna. Tonårsdöttrarna var mindre nöjda med sin mammas utseende ("hoppas ingen ser dig och fattar att du är min mamma" lät det). Nu har jag en bättre lösning - en slags bågförsedd hörlur. Den kommer från Sony och kostade mindre än 20 dollar. Det finns lurar med bättre ljud, men dessa är helt OK på löprundan. Dessutom stänger man inte helt ute andra ljud och slipper kanske bli påkörd. Finns säkert att få i Sverige och kan verkligen rekommenderas till dem som gillar musik på löprundan och har lika svettiga öron som jag.

6 kommentarer:

Patric sa...

Pink med "Just like a pill". Vad vinner man? :)

anneliten sa...

En puss vinner man, så det var ju tur att just min käre P vann...

Ingmarie sa...

Men Patric! Du får ju inte vara med här och tävla! Jag som hade Googlat fram svaret. :-( Du ingår ju liksom i koncernen och då diskas man!;-) Enda gången jag kör med musik är inomhus på cykeln, crosstrainern eller om jag ev. springer på löpbandet. Det är en konst och snudd på en nödvändighet att lära sig härda ut enformigheten med vet du.;-)

Ingmarie sa...

Men okej, eftersom jag är en snäll och generös människa så ska jag inte lämna in någon protest utan du får pussen Patric. :-)

Erik sa...

Fan också. Jag gick in försent... Nåväl, man kan inte alltid vinna. En sak undrar jag över, ramlar man inte in i låtens takt och springer därefter? Jag har aldrig sprungit med musik i öronen och tror inte att det skulle passa mig. Ha det fint!

anneliten sa...

Ingmarie, google är fusk. Och visst kan man väl få ha det lite bra på långpass?

Erik, tyvärr ingen puss denna gång. Jag trodde att musiken skulle påverka mitt tempo mer än den gör faktiskt. Jag anser mig vara en rytm-människa nämligen, men nej, jag kan hålla löptempo trots olika musiktempo.