onsdag 9 december 2009

Vädret är alltid bra?


Om man inte har något annat att prata om så har man alltid vädret! När min svärfar ringer är det just vädret vi pratar om. För något år sedan fick han den perfekta presenten av oss - en väderstation. Så nu handlar våra prat inte bara om sol och regn, utan oxå om lufttryck och vindhastigheter!

Vädret är förstås en faktor när man tränar utomhus. Men mindre så än man kan tro. De flesta väder går utmärkt att springa i, bara man är rätt klädd. Undantag är väl kallare än minus 20 grader (där går i alla fall gränsen för en gammal bandyspelare som mig) eller 2 decimeter snömodd. Minns ett långpass i februari 2009 när underlaget var grymt moddigt - "ett steg framåt och två tillbaks-känsla". Jag undrade frustrerad vilka muskler jag egentligen tränade och om dessa muskler överhuvudtaget var bra för löpning! Ingmarie hade svaret. "Du tränar psyket" sa hon glatt...

November var fantastiskt ur löpväderperspektiv tycker jag. 8-9 grader och syremättad, ibland lite våt, luft! Missförstå mig nu inte, jag älskar solen - oxå!

Vädrets allvar diskuteras just nu på klimatmötet i Köpenhamn. Det har nog inte undgått någon. Jag hoppas verkligen att världens ledare kommer överens om åtgärder som gör skillnad.

4 kommentarer:

Ingmarie sa...

Det hoppas verkligen jag med! Och du har ju börjat dra ditt strå till stacken genom community-löpning och (minst?) en vegodag! :-)

Patric sa...

Fyra löpinspirerande låtar:

Born to run (Bruce Springsteen)
Running down a dream (Tom Petty)
Running up that hill (Kate Bush)
Run to the hills (Iron Maiden)
Run baby run (Sheryl Crow)

Räcker inte hela rundan men använd repeatknappen!

Patric sa...

Fan också, en ekonom som inte kan räkna till fem... :)

anneliten sa...

Ingmarie, visst en vego-dag i veckan minst. Och så lite nöt-kött som möjligt...

Patric, du är bäst ändå, fast du inte kan räkna... Jag antar att jag får en spellista i julklapp.