söndag 28 mars 2010

Laddad med bagels och med löplust

Löplusten sprang ifrån förnuftet idag. Efter ett par lugna kilometrar i helt rätt tempo kom jag till en lätt nedförsbacke. Benen tog fart och ville inte sakta in igen. Förnuftet kastade jag av mig och lämnade i diket någonstans. Tjugoen kilometer med i snitt 5.18-tempo blev facit. Samma tempo som jag höll på marathon 2009 och alldeles för snabbt för ett lugnt distanspass för en nyrehabiliterad tant.

Förnuftet tog en genväg hem och nu sitter jag här och fruktar att jag får ångra min dumdristighet. För jag ljuger om jag säger att jag inte känner av hälsenan (även om det inte gör ont-ont). Och i teorin vet jag varför längre pass ska vara lugna. Tanken att ta det så pass lugnt att man inte ska behöva återhämta sig i flera dagar är rimlig. I alla fall när jag lyssnar på förnuftet.

Det är väl inte så underligt att benen blir fulla med spring egentligen. Vägarna är äntligen snöfria, om än inte grusfria, och jag har varit förhindrad så länge.

Kanske bidrog bagel-laddning till min energi idag? Inspirerad av Ingmaries bagelmumsande i Albuquerque bakade jag egna bagels. Det är inte svårt. Degen är en helt vanlig deg på jäst, vatten, vetemjöl, lite honung och salt. Skillnaden är att man kokar brödet innan man gräddar det.

Efter att bullarna jäst kokar man dem i vatten med lite socker i. Sedan gräddning i ugn.

Kanske inte lika snygga som proffsens, men minst lika goda!

7 kommentarer:

Patric sa...

Godare än proffsens, om jag får säga. :)

Camilla sa...

Jag tycker att de ser fantastiska ut! Brukar också baka bagels men min blir inte lika vackra.

Daniel sa...

Vilket pass du rev loss där! Hoppas du inte får "sota" för det, känner igen den där känslan, svårt att hålla emot när man bara vill springa ;)

Coolt med egna bagels, måste nästan testa det någon gång.

Anna sa...

Håller med Daniel, vilket pass du fick till. Håller tummarna att hälsenan håller. Ingen dålig tid på maran du hade förra året, hua vad snabbt.

Pernilla Hult sa...

Förnuftet kan spela en spratt ibland.. Hoppas Du inte känner av det här för mycket nu efteråt!

Vilka fina bagels! Helt övertygad om att de smakar mer underbart än köpta från "proffsen".. =)
Man kanske ska testa någon dag.

Ingmarie sa...

Aaaah! Du vet väl att det är obligatoriskt att bjuda träningssällskap på såna där läckerheter? Kanske du skulle köra med is på senorna direkt efter? Tror absolut inte det skulle skada!(Och ja, jag vet att teorierna är olika men jag tror på is i detta fallet...)
Vad jag tyckte om ditt bus vet du. ;-)

anneliten sa...

Alla bagels är uppätna, hälsenan känns hyfsad och jag har fått envälförtjänt tillrättavisning av tränare Nilsson...