måndag 20 september 2010

Bakvänt

I de allra flesta fall intensifieras förberedelser när stora händelser närmar sig. Bröllopsbestyr, att planera en resa, pluggandet inför en tenta eller jobbandet inför viktig deadline. Ju närmre desto mer hektiskt.

Jag tror det är därför det känns så underligt. Det här med att vila inför ett lopp. Ett lopp som länge varit fokus och träningsmål. Näst sista veckan mindre intensiv. Sista veckan kav lugn. Bakvänt helt enkelt.

Trappa ner är i alla fall vad jag ska göra denna vecka. Några få intervaller. Lite vattenlöpning. Yoga.

Yoga kan också kännas lite bakvänd ibland. I alla fall för mig. Underliga positioner. Eller vad sägs om en stående hund med vänster hand hållandes höger stortå bakom ryggen. Den var helt klart för avancerad för att jag skulle greja den idag.

6 kommentarer:

Anna sa...

Grrr den som ändå kunde förmå sig till lite yoga. Hade nog behövt coola ner lite och få strecha ut min kropp. Spännande på lördag...!

Karin Engen sa...

Nä men gud, nu har du skrämt livet ur mig! Nu kommer jag aldrig våga testa på yoga...En hund där vänster hand håller höger stortå bakom ryggen. Kan man ens stå i en sådan ställning. Herre gud, jag får nog spela boule som alternativ träning istället för yoga :)

Ingmarie sa...

Fattar inte ens hur den går till...

Erik sa...

Kan bara instämma med Ingmarie, och om man dessutom betänker att män generellt har svårare med kordinationen än kvinnor är jag nog tämligen körd.

Anna (Orka mera) sa...

Hehe, den blev jag sugen på att testa! Fast jag tror jag hade ramlat omkull... Kanske dumt att riskera hälsan så här 4 dagar innan Lidingö, jag väntar till efteråt :)

anneliten sa...

Anna, jag får aldrig till yoga hemma - en klass är ett måste.

Karin, jag funderar också på boule som alternativ... Eller gå om nybörjarkursen.

Ingmarie och Erik, vad synd att jag inte grejar den - annars hade jag ju kunnat visa ;-)

Anna, jag hamnade i en hög och började dessutom skratta. Skratt är lite av ett no-no mitt i yogaklassens koncentration. Fy på mig!