torsdag 16 september 2010

Båtturen räddad av vältränad tant

Ett gäng indier på besök. Vi ska ta med dem på en båttur i Stockholms skärgård är det tänkt. Schemat är tight och taxin förbeställd. Vi är ännu lite senare ute än planerat.

Men. Ingen taxi väntar vid uppgiven adress. Istället ses taxin irrande på en gata några hundra meter längre bort - på väg att lämna området. Kvinna i högklackade stövlar (jag) sprintar efter taxin. Viftar och vinkar. Sex män, tre indier och tre svenska kollegor, tittar på. "Vad bra att vi har anneliten - vad bra att hon kan springa". Så antar jag att de tänker när de kliver in i taxin. Ingen säger något. Min kjol har åkt på sniskan. Vi hinner till båten.

4 kommentarer:

Sofie rw sa...

Kombon vältränad och kvinna slår högt i sådana situationer. Av någon orsak tenderar inte alltid vältränade män att vara lika snabba i "lösa-situationen" tänkandet. Tur att de har dig! Annars skulle de fortfarande stå och vänta på taxin.

Erik sa...

Jag hade blivit mycket förvånad om högklackade stövlar hindrat en driven och agerande kvinna som dig. Indierna är nog fortfarande i chocktillstånd. Ha en bra helg!

anneliten sa...

Sofie, när det ska reageras snabbt - då är det ofta jag. Kvinnligt? Kanske.

Erik, chockade till tystnad - ja kanske. Men jag blev lite förvånad att inte ens projektledaren (som ordnat taxin) sa ett litet "tack".

Thomas sa...

Haha.. Skitroligt!!
Kan se framför mig hur de tittade på varann..