torsdag 2 september 2010

...än slank hon ner i diket!


När jag inte tränar kommer jag ur balans. Jag börjar missköta mig på flera plan där maten kanske är det tydligaste. Mackor istället för lunch. Glass innan maten. Småätande av diverse saker jag "hittar" i skåpen. Gamla halvskämda digestivekex istället för det där nyttiga äpplet som jag brukar välja. Välja för att jag helst vill ha.

Jag säger inte att jag äter supernyttigt när jag tränar, men definitivt nyttigare. Och det går liksom av sig självt. Lagad mat. Regelbundenhet. Om inte annat så för att få in träningen mellan måltiderna - inte för mätt, inte för hungrig.

Varför spårar jag ur? Om jag bara förstod det.

7 kommentarer:

Fitnesscoachen sa...

Jag tror det är jättevanligt. Jag är precis likadan. Slarvar med mellanmål, väntar för länge med frukosten på lediga dagar. Det spelar liksom ingen roll, man har ju inget pass att återhämta sig från, så då slappar man. Jag är intresserad av att få höra om du hittar svaret på varför! :)

Erik sa...

Det är ren och skär mänsklighet eftersom de flesta av oss har en liten dos av destruktivitet i oss.

Sofie RW sa...

Är också likadan. Främst tror jag att det för mig handlar om att jag äter mer onyttigheter när jag inte tränar, vilket i sin tur leder till att jag inte äter de riktiga målen på riktigt, eftersom jag inte blir hungrig då jag smaskat på annat. När jag inte tränar går jag superlätt ner i vikt, just för att jag inte är hungrig på riktig mat.

Ingmarie sa...

Jag gör exakt likadant och jag måste verkligen TVINGA mig till att hålla rutinerna.(Undantaget om jag har en riktig slapp period) Försök att tänka att nu när du är sjuk så behöver kroppen verkligen riktig näring! Ställ en mat-klocka och följ den. Tänk LL!!!

Pernilla Hult sa...

Förstår man någonsin varför man spårar ur?!;) Jag gör det inte..

Jenny sa...

Kroppen behöver all energi den kan få för att bli frisk så försök att bara fortsätta äta som vanligt och dessutom tillåt dig själv att ge kroppen lite av den där "onödiga energin" som är så bra för själen!

anneliten sa...

Fitnesscoachen, det Erik skriver om destruktivitet tror jag stämmer på mig.

Erik, du har helt klart en poäng - den tog nämligen rakt i magen. Lite lätt destruktiv känner jag mig. Och på något sätt kommer jag att tänka på ett sandslott - råkar man ha sönder det lite i kanten raserar man gärna hela...

Sofie, mamma hade rätt alltså - godis förstör matlusten... Det där att gå ner i vikt är inte riktigt mitt problem - det omvända är mer sant för mig. Vet dock att undervikt är lika trist som övervikt för de som "lider".

Ingmarie, jag SKA skärpa mig. kanske springer jag till och med en liten runda i eftermiddag - trots snuva. Mår aningens bättre nämligen.

Pernilla, jag förstår vad som är triggers för att jag ska spåra ur - att inte träna på ett tag är en. Men varför - nä det fattar jag inte. Att det när urspårningen väl skett blir något destrultivt över det hela - som Erik skriver, det tror jag definitivt gäller för mig.

Jenny, du är så klok. Och det är jag med - i teorin. Jag glömmer bara att lyssna på klokheten och hemfaller åt undermedvetna spöken.