fredag 24 september 2010

Måste man sova?

Uppladdning inför lopp ska enligt skolboken bestå av nedtrappad träning, god näringstillförsel och... sömn. Äter gör jag alltid. Trappat ner träningen har jag gjort. Men har jag sovit ordentligt. Nej tyvärr. Inte på en vecka, typ.

Kvällsunderhållning av besökande indier, tjejmiddag, femtioårsfest (jo jag känner folk som börjar fylla 50 - otroligt vad tiden går fort), valvaka, dotterns grymma torrhosta nätterna igenom (jo, jag oroar mig och "hönsmammar" fastän hon är stor) och gårdagens tur- och retur London - första flyget ut, sista hem, har tärt på sömnkontot.

Det ska bli intressant att se vad det betyder för min kropp. Kanske ingenting. Jag har bestämt mig för att tänka så - att det nog inte gör så mycket...

Jag har ibland funderat över idrottsstjärnornas sömn. Tänk att gå och lägga sig inför ett finalpass i OS eller VM - somnar man lätt och sover man gott då? Jag skulle nog ha svårt att sova. Men nu är ju inte Lidingöloppet en OS-gren. Och jag är ingen stjärna. Så inatt tar jag helt klart igen en del.

4 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Jag har inte heller lyckats få till det där med sömnen. Men vi hoppas det funkar ändå! Lycka tlll i morgon!!!

Sofie RW sa...

Har precis funderat över det där med sömn och resande. Det är svårt. Det som jag tycker är svåraste med resor och laddande är att hålla vätskebalans och näringsintag på bra nivå... det blir liksom så o-strukturerat och lätt att något hoppas över.

Lycka till med sista laddet nu. Och du är ju helt klart en super-star!

Löpning & Livet sa...

Jag tror det kommer gå galant ändå! "Glöm bort" att du itne sovit och fokusera på allt annat du gjort perfekt :) Lycka till imorn!!

anneliten sa...

Anna, när adrenalinet kickar in så...

Sofie, visst - vätskan är svår. Flyget torkar ur.

Andréa, förutsättningarna är som de är och mitt motto är att alltid göra det bästa av dem.