fredag 29 oktober 2010

Piriformis trycker tillbaka


"Otroligt spänd piriformis - det känns som den i ren ilska trycker tillbaka mina fingrar", utbrister Massör-Sofia.

Piriformis. Den lilla rackaren har jag ju hört talas om förr. Den ena naprapaten efter den andra identifierar just den rumpdelen som roten till det onda i hälseneproblematiken och något att se upp med om jag vill hålla mig skadefri i andra kroppsdelar.

Ett par olika stretchar har naprapaterna föreslagit. Stretchar som jag gör lite sporadiskt. Sofia tycker att muskel-rackarn (den högra är värst) är så envis att stretch nog inte är tillräckligt. Tuff massage behövs. Hon triggerpunktstrycker. Min mascara rinner bort i en flod av tårar.

Vi har massage på jobbet. Varannan fredag kommer Sofia med sina hårda nypor. Jag gillar hårda tag. När det gäller massage alltså... Trots att jag vet att jag behöver, hinner jag sällan. Men nu. Nu ska det bli ändring på det. Massagen ska prioriteras. Piriformis ska mjukgöras.

4 kommentarer:

Ingmarie sa...

Ja fy bubblan vad den lilla skiten kan ställa till med elände!Triggerpunktsmassage är absolut det bästa. Och Pp. ;-)

jona sa...

du skulle kunna prova att ligga i många många minuter med liksom benet invikt under kroppen och stretcha tex framför datorn.... mysa med piriformis :o)

MarathonMia sa...

tennisboll på stolen eller när du ligger på golve. Piriformis går att besegra...

Jag trilskas med min på vänstersidan - du får min högra friska...

anneliten sa...

Ingmarie, får köra extra mycket powerplate-massage när jag kommer nästa vecka.

Jona, jag vet vad du menar - en av stretcharna jag fått av naprapaterna och också en position som brukar ingå i den yoga jag går (eller borde gå) på.

Mia, är det därför du sitter på en tennisboll. Ska genast prova!