lördag 12 mars 2011

Byta bana

Ingen gemensam intervallträning i Sätrahallen idag. Istället planerar jag att byta inomhusbanan mot löpband - för en intervallstege. Tidigt - innan resten av familjen är på banan, tänker jag ge mig iväg.

Jag vaknar till klarblå himmel och strålande sol. Löpbandsplanen byts mot en idé om bar, soltorkad vägbana. Jag satsar på att brandvägen genom skogen är tillräckligt isfri.

Helt isfritt var det nu inte. Men jag hittade i alla fall en hyfsat springbar bit och mätte den. Femhundra meter ungefär. Så lång som banan var, så långa fick intervallerna bli. Sex två-minutersrundor matades in i Garmin.

Min bana lutar lite lätt. Jag tycker det är bra. Åt ena hållet, i motlutet får jag ta i lite extra. När jag vänder nerför kan jag känna känslan av ett lätt steg. Nu var det lite kastvindigt idag, men ändå.

Trött och ganska nöjd (kanske hade jag kunnat göra ytterligare ett par vändor om jag inte fegat när jag ställde in Garmin) stannar jag i solen en stund till. Löpskolning i motlut lär vara nyttigt.

3 kommentarer:

Ingmarie sa...

Åh vad härligt! Här är helt hopplöst. :-( men snart kan jag med kuta intervaller ute! :-)

anneliten sa...

Ingmarie, jag var lite glad att det bara fanns 500 meter... Men ser nu att du lagt längre intervaller i min nya träningsplan. isen måste bort!

Sverker sa...

Jag körde tusingar på brandvägen förra veckan, men 500 känns helt OK.