torsdag 31 mars 2011

Utmana!

Styrketräning är inte riktigt min grej. Jag har försökt i perioder. Jag har tagit hjälp av experter och träningskompisar för att hitta inspirationen. Men ändå blir det liksom inte roligt. Och då blir det liksom inte av.

Body pump går jag däremot igång på. Och det är ju styrketräning. Inte den bästa sorten för en löpare kanske. I alla fall tycker tränare Nilsson att det finns bättre saker att göra med sin träningstid. Men hon har resignerat och accepterat. Ska det bli någon styrketräning alls i annelitens träningsvecka så får det bli pump. Och nuförtiden skriver min kloka tränare faktiskt in pump i schemat. Ett tillfälle per vecka. Ibland är jag olydig och kör två...

Torsdag klockan 18. Då instruerar min favorit Sofie. Idag har hon en tröja som det står Bitch på. My kind of gal. "Sluta mesa och lägg på lite" säger hon. "Våga utmana - hur tror ni annars att ni ska bli starkare?"

Det är nog det som är problemet med Body pump. Jag är rätt stark (nåja, kanske inte i axlarna), men jag blir inte särskilt mycket starkare. Det är svårt att öka vikterna när repetitionerna är många. Det är svårt att öka vikterna när det är just lösa vikter. Benen får vad ryggen tål - typ. Maskiner isolerar på ett annat sätt. Samtidigt vill jag ju ha en funktionell kropp. Det är sällan muskler utsätts för samma slags isolerade utmaning som i en maskin. Fria vikter däremot - det känns mer realistiskt.

Sofie peppar: "Jag vill ha total utmattning av minst en muskelgrupp idag!" Jag utmanar mig själv. Total utmattning av mina axlar får det bli.

3 kommentarer:

MarathonMia sa...

Håller med! Jag började med pump som styrketräning och har aldrig funnit glädje eller motivation i fria vikter. Enda sättet för mig har varit funktionell styrka via militärträningen - men den är ju lite drastisk ;) ifall man går från noll till 75min NMT :)

Jag gillar pump och bra instruktörer - det ger ju snygga armar till tävlingslinnet om inte annat!

Fram med fler bitchiga instruktörer! Mumma!

Ingmarie sa...

"Problemet" med pumpen är just det du skriver och att det är lite "same-same".
Men det är klart bättre än noll och särskilt när det är bitchiga instruktörer. ;-)

Lotta sa...

exakt min invändning mot pump oxå. det är lätt att få resultat inledningsvis, iaf om man sällan eller aldrig styrketränat tidigare, men man når snabbt en platå som det är väldigt svårt att ta sig vidare från. men som sagt bättre än inget.